Aitana Mas: "La recomanació de fer lectius Falles i Magdalena arriba tard"

La portaveu adjunta de Compromís ho creu convenient per a evitar més contagis.

La portaveu adjunta de Compromís a Les Corts, Aitana Mas
La portaveu adjunta de Compromís a Les Corts, Aitana Mas / À Punt NTC

La polèmica sobre la recomanació de fer lectius els dies de Falles i Magdalena continua. La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Aitana Mas, ha assegurat que aquesta decisió, en la seua opinió, va arribar tard.

Mas ha explicat que s'ha de fer una recomanació perquè no es pot imposar aquesta mesura, ja que és competència dels Consells Escolars Municipals. No obstant això, creu que sí que haurien de ser lectius per dos motius. D'una banda, per a facilitar la conciliació dels pares treballadors i, d'una altra, per a evitar més contagis en cas que els xiquets s'hagen de quedar amb els iaios o amb altres familiars.

La portaveu de Compromís coincideix amb Ana Barceló en el fet de fer la desescalada de forma "molt gradual". Per això, és conscient que el 8M s'ha de celebrar amb actes reivindicatius, però adaptant-se a la nova realitat.

Aitana Mas també és presidenta de la comissió que estudia els efectes de la DANA. Respecte a això, la política ha explicat que el major dels èxits que ha tingut aquesta ha sigut el fet de fer valdre el Baix Segura, descentralitzar la Comunitat Valenciana i escoltar a tots els implicats.

A més, ha avançat que les conclusions del dictamen aniran encaminades al fet que la mala ordenació del territori ha sigut un dels motius pels quals els danys han sigut majors. Per això, assegura que les solucions impliquen fer actuacions verdes i altres projectes d'enginyeria que reduïsquen l'efecte d'unes inundacions que, de segur, continuaran existint.

També et pot interessar

stats