Dos audiovisuals valencians guanyen els Goya a millor curt de ficció i millor curt d’animació

“Las Niñas”s'emporta el premi a millor pel·lícula i Salvador Calvo, el de millor direcció per “Adú”.

VÍDEO | Dos audiovisuals valencians guanyen els Goya a millor curt de ficció i millor curt d’animació

El talent dels creadors audiovisuals valencians ha sigut reconegut per partida doble en la gran festa del cine espanyol que s’ha celebrat la passada nit al Teatre Soho Caixabank de Màlaga, on s’han entregat els Goya del 2021.

L’obra “Blue & Malone; Casos Imposibles”, dirigida per Abraham López i produïda per Wise Blue Studios ha rebut el premi al millor curtmetratge d’animació, mentre que “A la cara”, dirigida i produïda per l’alacantí Javier Marco Rico s’ha emportat l’estatueta al millor curtmetratge de ficció.


Javier Marco, guanyador del Goya al millor curtmetratge de ficció, i Abraham López, guanyador del Goya al millor curtmetratge d'animació / Efe

L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya ha concedit a “Las niñas” el premi a la millor pel·lícula i a Salvador Calvo, el Goya a la millor direcció per “Adú”. Les dues produccions han aconseguit quatre estatuetes cadascuna, entre elles, a la millor direcció novell i millor guió original per a Pilar Palomera, per “Las Niñas”, i al millor actor revelació a Adam Nourou per “Adú”.

Només “Akelarre”, amb cinc guardons (vestuari, maquillatge i perruqueria, efectes especials, música original i direcció artística) ha aconseguit més premis.

La pel·lícula “La Boda de Rosa”, participada per À Punt, i que partia amb huit nominacions, s’ha fet amb el Goya a la millor actriu de repartiment, per a Nathalie Poza, i el Goya a la millor cançó original, per al tema “Que no, que no”, de Rozalén.

Mario Casas ha guanyat el Goya al millor actor protagonista, per “No matarás”, Patricia López Arnaiz, el Goya a millor actriu per “Ane”, Jone Laspiur, el de millor actriu revelació també per “Ane” i Alberto San Juan, el de millor actor de repartiment per “Sentimental”.

El Goya d’Honor d’enguany ha sigut per a l’actriu Ángela Molina, que ha dedicat el guardó als seus pares.

La gala de l’edició 35 dels Goya, conduïda per segon any consecutiu per Antonio Banderas i María Casado, ha estat marcada per la pandèmia i les restriccions sanitàries. No ha comptat amb públic presencial i ha barrejat les connexions telemàtiques amb els premiats i premiades, amb missatges de grans figures del cinema internacional.

La cerimònia ha començat amb un minut de silenci en homenatge a les víctimes de la Covid-19 i ha retut homenatge també al cineasta valencià Luís García Berlanga, en el centenari del seu naixement.

Indignació a les xarxes per comentaris masclistes

Durant la retransmissió en directe de la gala i els minuts previs, una connexió a través de Facebook d’RTVE que mostra l’arribada a la catifa roja de diverses convidades, s’ha fet viral pel seu contingut masclista. El vídeo, publicat per l’usuari @sergiolopez_tv a Twitter, s’ha compartit vora 10.000 vegades i té més d’un milió de reproduccions.

En el minut i mig que dura es poden sentir dos veus comentant l’aspecte físic de l’actriu Marta Nieto i altres dones que participaren en la cerimònia, com la cantant Nathy Peluso. Durant la conversa s’escolen comentaris que hipersexualitzen les dones: “Esa pa mí”, “Está buena”, “Las demás eran esqueletillos”. Un dels homes que hi participa afirma que una convidada pareix “un putón verbenero, toda llena de tatuajes” i és “puta, puta”. A hores d’ara es desconeix la identitat d’aquestes persones.


La cantant Nathy Peluso, a la gala dels Goya / Ana Belén Fernández (Efe)

També et pot interessar

stats