El Castelló arrapa un punt d'or a Butarque (0-0)

Els orelluts no sumaven lluny del Castàlia des de feia vora tres mesos.

Rubén Díez, en una acció del partit contra el Leganés
Rubén Díez, en una acció del partit contra el Leganés / La Liga

El Castelló ha obtingut un punt molt valuós en la lluita per la permanència contra el Leganés, quart classificat i un dels màxims candidats a l'ascens a Primera. Els orelluts han tornat a sumar fora de casa vora tres mesos després (1-1 a Sabadell) contra un equip que no deixava escapar punts de Butarque des del 12 de desembre.

Juan Carlos Garrido ha sorprés amb un onze sense cap referència clara en atac i amb Rubén Díez com a jugador més avançat. L'equip orellut ha optat per reforçar la rereguarda i li ha donat la pilota al Leganés, tot buscant sorprendre el rival amb alguna contra o a través del joc directe. Els madrilenys han dominat el joc i seues han sigut les opcions més clares per a inaugurar el marcador. Però les imprecisions i la falta de ritme no els han permés intimidar la porteria d'Óscar Whalley.

Asier Garitano ha tractat de capgirar el guió del partit amb dos canvis ofensius en el descans, però el Castelló estava còmode amb el seu plantejament i a penes ha patit en defensa. En canvi, les poques vegades que l'equip de Garrido s'estirava, sempre creava perill al Leganés. César Díaz ha pogut donar la victòria als de la Plana en una de les últimes accions del partit, però el marcador ja no s'ha mogut.

Ara caldrà fer bo aquest punt la setmana que ve al Castàlia contra un rival directe per la permanència, el Sabadell. En cas de victòria, els orelluts podrien abandonar els llocs de descens.