L'HLA Alacant perd davant del Canoe en l'últim sospir

L'equip de David Varela, obligat a guanyar diumenge per tal de forçar el quint encontre.

L'equip de David Varela ha fet mèrits per a obtindre un resultat millor
L'equip de David Varela ha fet mèrits per a obtindre un resultat millor / @FundLucentum

L'HLA Alacant ha perdut per 72-70 davant del Real Canoe el tercer partit dels playoffs d'ascens a la LEB Or. Amb aquest resultat, l'eliminatòria està en 2 a 1 a favor dels madrilenys. Diumenge el conjunt alacantí està obligat a guanyar al Pez Volador de Madrid per tal de forçar el quint encontre i que aquesta dura batalla per a pujar de categoria es puga decidir al pavelló Pedro Ferrándiz, a casa, amb el suport de la seua afició.

El partit ha començat amb domini prou aclaparador de l'HLA Alacant. Les primeres dues cistelles dels de David Varela han sigut dos triples, dues joies que els han donat ales i els han permés anar sempre per davant fins al descans. Álvaro Lobo ha sigut fins a aquests moments el director d'orquestra. Al primer quart han arribat amb un 22-27 i al descans, amb 34-41.

En la represa els alacantins han eixit un poc adormits. En un frenesí de joc, els locals s'han acostat a la meitat del tercer quart a un punt, 42-43, que ha obligat Varela a demanar temps mort per tal de conscienciar els seus. I ho ha aconseguit. La resposta ha sigut immediata amb un triple de Rivero des de la llunyania. El Canoe ha estat tota l'estona  xafant-li els peus en el marcador, encara que al final del tercer quart han arribat amb un avantatge visitant de sis punts, 51-57.

En l'últim quart tot s'ha capgirat. Els locals han pressionat de valent i amb la sort de cara han aconseguit posar-se en 72-69 a falta de 35 segons per al final. Amb els nervis finals i amb un estadi envalentit, els de David Varela s'han vist superats. Ja no hi havia marge per a la reacció. El 72-70 final és un resultat injust, vistos els mèrits del l'HLA Alacant, però l'esport no sap d'injustícies. El dos a un en l'eliminatòria deixa l'ascens una miqueta més complicat, però encara hi ha possibilitats d'aconseguir el somni. Diumenge tindrem la resposta.