El Vila-real deixa escapar la victòria a Sevilla en els últims minuts

El Vila-real ha empatat a dos a domicili amb el Sevilla, un rival directe en la lluita per a un lloc europeu.

Carlos Bacca celebra el segon gol del Vila-real
Carlos Bacca celebra el segon gol del Vila-real / Raul Caro (EFE)

El Vila-real ha perdut un avantatge de dos gols amb el Sevilla en els últims minuts de la segona part. Encara més, la situació era tan favorable per als groguets que, fins al minut 75 de la segona part, estaven dominant el partit, jugaven amb un marcador a favor i l'equip rival estava al camp amb un jugador menys. Fins i tot, en el minut 77 Sergio Asenjo ha parat un penal a Nolito. La victòria del Vila-real semblava un fet.

El penal parat per Asenjo venia precedit per una circumstància que al final ha beneficiat la reacció del Sevilla. A Jaume Costa l'havien expulsat per mà en l'àrea i el Vila-real s'havia quedat amb deu jugadors, igual com l'equip andalús. Un minut després d'errar el penal, Nolito ha aconseguit l'1-2 i quatre minuts més tard N'Zonzi ha llançat una canonada des de lluny que, per anar tan ajustada al pal, ha fet inútil l'estirada d'Asenjo. Era l'empat a dos definitiu, que deixava el Vila-real contra les cordes després d'haver dominat la major part del partit en joc i resultat.

El Vila-real ha desaprofitat dos gols d'avantatge

A la fi el Sevilla podria haver-se avançat en un atac amb tots els efectius, aprofitant la desesperació de l'equip groguet. Els jugadors de la Plana no podien ni imaginar-se aquesta situació. En uns minuts havien desaprofitat una victòria que havien treballat de valent durant tot el partit.

L'equip de Javi Calleja no ha deixat jugar al Sevilla durant la primera part. La pressió sevillista quedava desbaratada per Trigueros i Rodri, que, a més de fer un gran treball defensiu, s'acoblaven en les exidides per a projectar-se en l'atac. El Vila-real arribava sempre amb perill i en el minut 36 Dani Raba col·locava el baló dins de la xarxa. Els sevillistes havien reclamat penal anteriorment per una caiguda de Jesús Navas en el minut 18 en una jugada que l'àrbitre ha considerar innòcua.

Després d'una primera part en què el Vila-real ha estat millor situat sobre el terreny, en iniciar-se la segona el Sevilla ha apujat el nivell de pressió durant el primer quart d'hora. El Vila-real ha resistit bé en defensa i, passats els primers quinze minuts, ha tornat a fer-se l'amo del partit. En el minut 61 l'àrbitre ha expulsat Ben Yedder per doble groga en aplaudir la primera sanció prop de l'àrbitre en un gest de contrarietat.

El gol de Bacca en el minut 68 ha posat el 0-2

En el minut 68 Bacca ha donat el segon gol al Vila-real. Una jugada pròpia d'un davanter que sap aprofitar sempre les comptades ocasions de gol. L'equip de Javi Calleja s'allunyava del Sevilla en la classificació i tot eixia perfecte en un partit que, en principi, era complicat per als groguets perquè viatjaven a Sevilla amb moltes baixes i amb recents derrotes en la Lliga que havien fet molt de mal a l'equip. Minuts després s'ha originat el que no s'esperava ningú i el Sevilla ha empatat el partit.

A hores d'ara el Vila-real és sisé, amb 48 punts, seguit del Sevilla. El Betis, que va guanyar ahir, és cinqué. El Vila-real tampoc s'ha pogut venjar de la derrota que va patir en l'anada a l'Estadi de la Ceràmica. En aquella ocasió els andalusos guanyaren per 2-3.