Huit propostes d’agroturisme per a gaudir la primavera

Augmenta l'interés pel turisme que conjumina l'estima al medi ambient i l'interés per l'agricultura

Tast de vins a Pago de Tharsys
Tast de vins a Pago de Tharsys / Pago de Tharsys

Amb la primavera arriba el bon oratge i l’entorn natural es troba en la seua màxima esplendor. És sense dubte l’època perfecta per a viure experiències turístiques relacionades amb l'agricultura, el que es coneix com agroturisme.

Des d'elaborar i tastar productes, fins a conéixer de molt a prop oficis com la viticultura o la pesca. Us proposem huit plans per a gaudir del ric entorn mediambiental de la Comunitat Valenciana i de tot el que es pot aprofitar d’ell de la manera més ecològica.

1. Ruta del Vi a Utiel-Requena

Passeig pel Pago de Tharsys
Passeig pel Pago de Tharsys / Pago de Tharsys

Comencem per un clàssic de l’agroturisme. El tast de vins és una activitat perfecta per a fer a la Comunitat Valenciana, ja que el territori pot presumir de tindre una gran quantitat de cellers amb una producció d’alta qualitat. A la comarca d'Utiel-Requena està la Ruta del Vi, en què participen deu municipis. Una parada podria ser el Pago de Tharsys, a Requena, un dels cellers on es pot fer un tast dels seus productes, i a més, participar fins i tot en el xafat de la verema.

2. Elaborar formatge a les Coves de Vinromà

Formatges elaborats en la formatgeria Tot de poble
Formatges elaborats en la formatgeria Tot de poble / Tot de poble

Òscar i Mayte són els propietaris de Tot de poble, una formatgeria de les Coves de Vinromà (Plana Alta) on els visitants podran elaborar formatges d'ovella. A més es pot triar entre diverses opcions de tast, on s'inclouen formatges curats, semicurats, la varietat pata de mulo, d'herbes aromatitzades, de llet crua, anyenc i blau.

3. Ruta de l'Orxata a Almàssera

Ruta de l'Orxata a l'horta d'Almàssera
Ruta de l'Orxata a l'horta d'Almàssera / Horta Viva

La beguda valenciana per excel·lència, l'orxata, té a Almàssera (l'Horta) un dels seus camps de producció. Horta Viva organitza visites per a totes les persones interessades en el conreu de la xufa, una activitat que inclou la degustació d'una orxata artesana amb fartons, un taller d'orxata casolana, una visita a un assecador de xufes tradicional i una visita guiada per l'horta.

4. Tast d'olis a Benifallim

Tast d'oli oferit per Rontonar Aceites
Tast d'oli oferit per Rontonar Aceites / Rontonar Aceites

A la xicoteta localitat de Benifallim, a l'Alcoià, està Olis Rontonar, l'empresa de Miguel Ángel, que cultiva les oliveres de la família amb l'objectiu de posar en pràctica una agricultura regenerativa que augmente la biodiversitat. A Rontonar es pot visitar un olivar per a conéixer de prop com és el conreu de secà i com es gestiona un minifundi sostenible. També es tastaran olis monovarietals autòctons acompanyats de productes locals i vi alacantí.

5. Arreplegar taronges a Carcaixent

Tarongers
Tarongers / Huerto Ribera

Carcaixent és coneguda com el bressol de la taronja. Per tant, no és d'estranyar que en aquest poble de la Ribera Alta es puga gaudir d'un dia entre tarongers, una activitat organitzada per Huerto Ribera. Les persones que el visiten podran aprendre sobre el conreu de cítrics, la seua història, les varietats, la poda i moltes coses més mentre arrepleguen la fruita valenciana per excel·lència en temporada d'octubre a juny.

6. Dia de pesca a Castelló de la Plana

Embarcació El Paraíso
Embarcació El Paraíso / Pescaturisme El Paraíso

De la terra al mar. I és que a Castelló de la Plana es pot viure l’experiència completa d’un dia en la vida dels pescadors a través de les eixides de Pescaturisme El Paraíso que preparen a partir de maig. Un itinerari que comença salpant des del Club Nàutic de Castelló de matinada, fotografiant l’alba, i que continua pel Mediterrani amb una jornada de pesca en què també es gaudirà d’un guisat mariner i es coneixerà la fauna autòctona.

7. A la recerca de la tòfona a la Tinença de Benifassà

La tòfona és un dels fongs més cobejats
La tòfona és un dels fongs més cobejats / Núria Pérez Ves

Oci sostenible, temps a l’aire lliure i el gust deliciós de la tòfona. Aquest són els reclams de Fruits de la Terra, un negoci dedicat a la producció i distribució d’aquest fong i de productes derivats. En la seua proposta conviden els visitants a recórrer la Tinença de Benifassà a la recerca de la tòfona per a aprendre, una vegada se n'ha trobat, a conservar-la i traure-li partit amanint amb el fong alguns aliments abans de fer-ne un tast.

8. Cervesa artesanal a Alcoi

Ca Na Lloba, on es fabriquen les Cerveses Lluna
Ca Na Lloba, on es fabriquen les Cerveses Lluna / Cerveses Lluna

Si el vi no us fa el pes i us estimeu més la cervesa, a Alcoi trobareu Cerveses Lluna, un obrador artesanal ecològic que compta amb una àmplia oferta d’aquesta beguda alcohòlica. Amb un esperit ètic i sostenible, Cerveses Lluna no només ven els seus productes, sinó que també organitza diverses activitats com visites a l’obrador on expliquen la producció de la cervesa amb tasts acompanyats d'una picadeta o fins i tot calçotades populars.

També et pot interessar

stats