‘Valencians al món’ visita Brighton, la ciutat costanera més turística d’Anglaterra
Una localitat famosa pel Royal Pavilion, un palau del segle XIX
Aquest dimecres 17 d’agost a les 22:00 hores, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets d’una de les regions més turístiques d’Anglaterra: la reportera Cristina Orts visita Brighton i ens mostrarà les seues platges i la seua vida nocturna.
Míriam, d’Elx (Baix Vinalopó), fa ja díhuit anys que viu a Brighton. Amb aquesta encarregada de màrqueting veurem el Palace Pier, un moll amb un parc d’atraccions, i els seus carrers comercials, on tastarem el clàssic fish and chips. També entrarem a Alcotraz, una falsa presó immersiva. Ella ens presentarà Nacho, d’Alacant, fa quatre anys que viu a Brighton. Amb ell jugarem al voleibol a la platja d’aquesta localitat costanera.
Zuraya, de Sollana (Ribera Baixa), fa quatre anys que viu a Brighton. Amb aquesta treballadora del sector immobiliari visitarem una de les platges més famoses de la regió. The North Laines és la zona més alternativa de Brighton i nosaltres ens provarem roba de segona mà, també practicarem esports aquàtics a Hoove Lagoon. Amb Zuraya viurem l’animada nit de Brighton i eixirem de festa!
Mari Cruz, d’Ontinyent (Vall d’Albaida), fa catorze anys que viu a Brighton. Amb aquesta mestra de primària visitarem el Sea Front de la ciutat, una de les zones més boniques de Brighton, i navegarem en una moto d’aigua. Ella ens mostrarà Preston Manor, una antiga residència aristocràtica, i la curiosa gastronomia de la zona.
José Ignacio, de València, fa 23 anys que viu a Brighton. Amb aquest biòleg visitarem els penya-segats blancs i el castell de Lewes. També anirem al Royal Pavilion, un palau reial del segle XIX que s’ha convertit en el símbol de la ciutat.
Elena, d’Elx (Baix Vinalopó), fa ja vint anys que viu a Brighton. Amb ella parlarem d’aromateràpia, la seua nova professió, i pujarem a la torre i360, l’observatori més alt del món. Ella ens presentarà Rafa, de Villena (Alt Vinalopó); amb ells veurem el port més gran del Regne Unit.
L'arribada del ferrocarril el 1841, que enllaçava amb la capital, va suposar un allau de visitants que feien estades d’un sol dia i se n’anaven amb l’últim tren. La major part de les atraccions daten de l'era victoriana i també els principals hotels: el Grand Hotel (1864), el West Pier (1866) i el Palace Pier (1899).