Zoom | La fi de l'IMSERSO?

Episodi 11 Temporada 4 59 min.
12

Fa més de 30 anys, es va posar en marxa l’Imserso. Va ser gràcies a Francesc Obrador, que en aquella època era alcalde de Calvià, una localitat mallorquina molt turística. Francesc tenia una idea per a portar-hi turistes durant l’hivern, i aconseguir, d'esta manera, que, al llarg de tot l’any, els hotels estigueren plens i els treballadors, contractats. Esta iniciativa, la va plantejar al que era ministre de Treball en aquella època: Joaquín Almunia. Zoom ha entrevistat Francesc, que, curiosament, mai ha disfrutat de cap viatge de l’Imserso.

Per tant, un dels objectius de l’Imserso era econòmic, ajudar els hotelers, abocats al tancament en temporada baixa.

Un altre objectiu va ser social: donar un servei a una tercera edat amb escassos recursos i poques possibilitats de viatjar; una tercera edat de la postguerra que en tota la vida no havia pogut gaudir de les vacances i, molt menys, dels viatges. Per a molts d’ells i elles era la primera vegada que veien la mar o que pujaven en un tren.

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, va comunicar, al principi d’este mes, que els preus dels viatges de l’Imserso es quedarien tal com estan per a la temporada 2022-2023. L’anunci va provocar un gran malestar entre el sector hoteler que assegura que els números no els ixen i amenacen de deixar d’oferir llits per al programa vacacional subvencionat en part per l’Estat.

Zoom viatjarà, per una part, a Lloret de Mar amb un grup de jubilats i jubilades que disfrutaran d’un viatge de l’Imserso i, per una altra, amb una associació de gent gran que s’organitzen el viatge ells mateixos perquè diuen que els ix més a compte. S’acabarà l’Imserso tal i com el coneixem? Després de més de 30 anys, els nostres majors són diferents? Ha d’evolucionar el programa vacacional? Cap a on?

HUI FEM ZOOM EN…LA FI DE L’IMSERSO?

stats