Contingut extra | Castor, el gas perdut

El gran magatzem de gas submarí situat davant de la costa de Vinaròs està en hivernació des de fa cinc anys, en espera d’una decisió sobre el seu futur.

Contingut extra | Castor, el gas perdut
Contingut extra | Castor, el gas perdut

El gran magatzem de gas submarí situat davant de la costa de Vinaròs està en hivernació des de fa cinc anys, en espera d’una decisió sobre el seu futur. Mentre la vida útil de Castor es prolonga, la factura continua creixent al ritme de 16 milions d’euros a l’any en concepte d’inversió. El que havia de ser el magatzem marí de gas continua ancorat davant de les costes de Vinaròs. El Ministeri de Transició Ecològica encara no ha decidit si es desmantellarà o no. Estan a l’espera d’uns estudis que ha de fer l’empresa Enagas.

Tant el Congrés dels Diputats com el Parlament de Catalunya han posat en marxa comissions d’investigació per a determinar si estem davant d’un frau bilionari, de qui n'és la responsabilitat i qui se n’aprofita. En Punt docs fem un repàs a la situació de la instal·lació i parlem amb experts que expliquen, per exemple, les irregularitats en els informes de sismicitat en què es basa el projecte.