Canelons d'albergina farcits d'ànec, ceps i tòfona

Intermedi
4 persones

El plat típic reformat amb ingredients de gran sabor (amb Vicente Granero)

Canelons d'albergina farcits d'ànec, boletus i tòfona
Canelons d'albergina farcits d'ànec, boletus i tòfona
29 de juliol 2022 - 12:46

Els canelons són un plat típic, però aquesta recepta porta ingredients aptes per als públics que estimen els sabors explosius, ja que porta albergina, ànec, ceps (Boletus edulis) i tòfona.

Aquesta vegada ens acompanya Vicente Granero, una eminència de la cuina valenciana. Els seus plats com la fideuà o l'arròs al forn ha guanyat molts premis. Farà aquesta recepta encara més saborosa.

Apuntem els ingredients!

  • 3 albergines grans
  • 1 cuixa d'ànec confitada
  • 200 g de Boletus edulis
  • 50 g de ceba tendra
  • 50 g d'all porro
  • 250 ml de llet sencera
  • 6 tallades de formatge semicurat
  • 1 tòfona ratllada
  • 70 g de mantega
  • 50 g de farina
  • Sal
  • Pebre negre

Per a la salsa:

  • 250 g de Boletus edulis
  • 50 g de ceba tendra
  • 50 g d'all porro
  • 100 g de mantega
  • 300 g d'aigua
  • 150 g de nata líquida
  • Sal
  • Pebre
  1. Sofregim en mantega la ceba i el porro.
  2. Hi incorporem els ceps i els sofregim.
  3. Hi afegim la farina i ho mesclem bé.
  4. Hi agreguem la llet i l'ànec i ho removem fins que la massa agafe cos.
  5. Ho retirem del foc, hi afegim la tòfona ratllada i ho reservem.
  6. Per a la salsa, ofeguem la ceba, el porro i els boletus.
  7. Hi afegim aigua, ho deixem coure i hi afegim la nata.
  8. Deixem coure uns minuts, ho triturem i reservem la salsa.
  9. Tallem làmines d'albergina i les marquem en una paella.
  10. Col·loquem l'albergina en una safata de forn, hi afegim el formatge i el farcit d’ànec i en fem rotllets.
  11. Hi incorporem la salsa i ho enfornem.
  12. Ho servim amb tòfona ratllada.

Curiositat de Granero

Granero és un malnom, no es cap dels seus cognoms i li ve heretat de son pare, que era molt amic del torero Manuel Granero.

També et pot interessar

stats