Fideuà negra amb calamarets
Una fideuà clàssica però amb tocs diferents
Una fideuà negra, un clàssic en què en lloc de posar gambes, posarem uns calamarets sencers.
Apuntem els ingredients!
Ingredients
- 400 g de fideu fi
- 8 calamarets
- 1 sépia
- 1 tomaca
- 2 cebes
- 1 l de caldo de peix
- Tinta de sépia o calamar
- Alls
- Oli OVE
- Pebre roig
- Sal
Per a l'allioli:
- 1 ou
- 1 all
- Oli de gira-sol
- Suc de llima
- Sal
Elaboració
- Fregim els calamarets sencers i els reservem.
- En el mateix oli, hi afegim la sépia i la sofregim.
- Hi afegim la ceba i l'all.
- Hi incorporem el pebre roig i la tomaca.
- Hi agreguem els fideus i ho remenem tot bé.
- Hi afegim el caldo de peix calent i la tinta
- Ho rectifiquem de sal i deixem coure els fideus.
- Fem l'allioli emulsionant els ingredients amb la batedora.
- A mitjan cocció dels fideus disposem els calamarets per damunt.
- Ho servim amb l'allioli.
Tipus de fideus
Tenim tres calibres de fideu: xicotet, mitjà i gros. L'elecció d'un o altre va segons el gust, però, el que haurem de tindre en compte si en triem un o un altre és que s'haurà d'utilitzar més o menys caldo, amb un fideu molt finet tindrem una cocció més ràpida, no donarà temps al fideu a absorbir bé el gust del caldo. Hauríem de tindre, potser, un caldo més intens o més concentrat.