Fideuà negra amb calamarets

Intermedi
4 persones

Una fideuà clàssica però amb tocs diferents

Fideuà negra amb calamarets
Fideuà negra amb calamarets
14 de setembre 2022 - 20:00

Una fideuà negra, un clàssic en què en lloc de posar gambes, posarem uns calamarets sencers.

Apuntem els ingredients!

  • 400 g de fideu fi
  • 8 calamarets
  • 1 sépia
  • 1 tomaca
  • 2 cebes
  • 1 l de caldo de peix
  • Tinta de sépia o calamar
  • Alls
  • Oli OVE
  • Pebre roig
  • Sal

Per a l'allioli:

  • 1 ou
  • 1 all
  • Oli de gira-sol
  • Suc de llima
  • Sal
  1. Fregim els calamarets sencers i els reservem.
  2. En el mateix oli, hi afegim la sépia i la sofregim.
  3. Hi afegim la ceba i l'all.
  4. Hi incorporem el pebre roig i la tomaca.
  5. Hi agreguem els fideus i ho remenem tot bé.
  6. Hi afegim el caldo de peix calent i la tinta
  7. Ho rectifiquem de sal i deixem coure els fideus.
  8. Fem l'allioli emulsionant els ingredients amb la batedora.
  9. A mitjan cocció dels fideus disposem els calamarets per damunt.
  10. Ho servim amb l'allioli.

Tipus de fideus

Tenim tres calibres de fideu: xicotet, mitjà i gros. L'elecció d'un o altre va segons el gust, però, el que haurem de tindre en compte si en triem un o un altre és que s'haurà d'utilitzar més o menys caldo, amb un fideu molt finet tindrem una cocció més ràpida, no donarà temps al fideu a absorbir bé el gust del caldo. Hauríem de tindre, potser, un caldo més intens o més concentrat.

També et pot interessar

stats