Magazín diari cultural i social presentat per Jèssica Crespo. Un espai obert on experts i col·laboradors acompanyaran cada matí els oients en el seu dia a dia. Un programa que eixirà al carrer cada setmana i recorrerà de nord a sud tot el territori.

Al ras amb els oficis més singulars de la nostra terra

Hem començat la setmana en Al ras buscant els oficis més singulars de la nostra terra; d’alguns, en queden molt pocs professionals i, d’altres, ja han desaparegut per complet.

 

Hem escoltat els testimonis de Lolita, la lletera, Arcadi, l’embogador, Paco i Manolo, passat i present del ban municipal… I a l’estudi hem rebut Javier Clemente, afinador de pianos de cua, i Yuri Aguilar, projeccionista de pel·lícules.

 

Després del “Tema del dia” hem parlat amb Kristin Suleng d’una tendència cada vegada més de moda: el consum d’insectes en la nostra dieta. D’altra banda, com que diumenge se celebrava el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, el nostre “Personatge del dia” no podia
ser altra que Pilar Mateo, una científica valenciana de renom internacional i referent mundial en la investigació per a desenvolupar i aplicar tecnologies contra malalties mortals que s'estenen per la pobresa, com ara la malaltia de Chagas.

 

Durant el nostre programa hem parlat de ruptures sentimentals amb Arnau Benlloch i Annette Kreuz, psicòloga especialista en parella i teràpia familiar, ha sigut la convidada d’“El racó de pensar”. Amb ells, hem reflexionat sobre el dol i les maneres de superar-lo. Ens hem ocupat, també, de la recerca que han desenvolupat investigadors de la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i de l'Hospital La Fe, que han dissenyat un nou
tipus d'implant intracorneal que corregeix la presbícia o vista cansada.

 

Amb Pau Blanco i Xavo Jiménez, de “Rokambol”, hem encetat la tercera hora del programa, que ha continuat amb l’entrevista a Quique i Pablo Luján, dos germans que el passat mes de desembre es van proclamar campions del món en la classe 420 de vela, a Austràlia.

 

En la recta final d'Al ras ens hem apropat als youtubers que triomfen guiats per Alberto Sancho, convidat de Marga Cabrera en la secció “Comunicat-s”. I hem acomiadat el nostre temps de ràdio amb Patrícia Pardo, una clown que ha viatjat per tot el món amb el seu espectacle.

 

Pots tornar a escoltar aquest programa ací.

Al Ras 16/02/2018

Programa complet d'Al ras del 16 de Febrer de 2018

Programa complet d'Al ras del 16 de Febrer de 2018

Al Ras 16/02/2018 Tercera hora

Tercera hora d'Al Ras del 16 de Febrer de 2018
Mediació IES Francesc Tàrrega
Penya la 12 i Futbol base Villareal CF
Sonia Mañas nadadora
Cristina García del centre escursionista Vila-real
Emilio Miralles del Restaurant Al Emilio

Tercera hora d'Al Ras del 16 de Febrer de 2018\nMediació IES Francesc Tàrrega\nPenya la 12 i Futbol base Villareal CF\nSonia Mañas nadadora\nCristina García del centre escursionista Vila-real\nEmilio Miralles del Restaurant Al Emilio\n

Al Ras 16/02/2018 Segona hora

Segona hora d'Al Ras del 16 de Febrer de 2018
Òscar Luna, ajudant de direcció Xarxa Teatre
Biblioteca d'Hipàtia: Manel Pitarch i Vicent Usó

Segona hora d'Al Ras del 16 de Febrer de 2018\nÒscar Luna, ajudant de direcció Xarxa Teatre\nBiblioteca d'Hipàtia: Manel Pitarch i Vicent Usó\n