València i Alacant, en risc important per pluges de 20 l/m² en una hora

Aemet preveu que el litoral d’Alacant estarà en alerta groga fins dimecres per vents del nord i nord-est força 7.

València i Alacant, en risc important per pluges de 20 l
València i Alacant, en risc important per pluges de 20 l / m² en una hora

Les províncies de València i Alacant estan en risc important per precipitacions de 20 l/m² en una hora i, en el cas del litoral sud d’Alacant, vents amb ratxes de fins a 70 km/h. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha avisat huit províncies del sud-est peninsular i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla per risc per pluges intenses, vents forts i fenòmens costaners.

L’alerta groga per precipitacions, que ha començat aquest dilluns a les 10:00 hores, es prolongarà fins dimarts a les 18:00 hores. A més, el litoral d’Alacant estarà fins a les 11:00 hores de dimecres en alerta groga per fenòmens costaners amb vents del nord i nord-est força 7 i ones de 3 metres.

L'Aemet espera que aquest dimarts es produïsquen precipitacions localment fortes i o persistents al sud de València i el nord d’Alacant, així com la regió de Múrcia i Almeria, Melilla, Ceuta i l’extrem sud de Cadis. En la meitat sud-est peninsular, els cels estaran nuvolosos o coberts amb precipitacions a l’entorn de la Comunitat Valenciana, Múrcia, sud de Castella-la Manxa, Andalusia, l’estret de Gibraltar, l’illot d’Alborán i el sud de les Balears.

A la vesprada la nuvolositat s’estendrà per la resta de la Península i no es descarten ruixats dispersos a la serralada cantàbrica occidental i, més probablement, precipitacions en l’àrea pirinenca. No obstant això, aquestes precipitacions tendiran a afeblir-se al final del dia.

Mentrestant, als litorals gallec i cantàbric predominaran els cels poc nuvolosos i a les Canàries el cel estarà nuvolós amb precipitacions al nord de les illes, més intenses al matí a les illes occidentals, sense descartar-les al sud.

També et pot interessar