Com serà l'oratge durant els dies de Falles?

Actualitzem l'oratge previst per als pròxims dies fallers.

Com serà l\'oratge durant els dies de Falles?
Com serà l'oratge durant els dies de Falles?

Quan queda un dia per a començar la festa, informem de la previsió de l'oratge que esperem durant les Falles. Cal recordar que, sobretot a partir dels tres dies, la incertesa en les prediccions meteorològiques augmenta i, per tant, caldrà revisar les actualitzacions diàries que farem durant els pròxims dies.

Inici de les Falles amb molta estabilitat

Els models segueixen coincidint que els dies 15 i 16 de març estaran marcats per l'oratge anticiclònic i estable. El sol serà el gran protagonista amb unes temperatures que oscil·laran entre els 20 °C i els 23 °C a l'hora de la mascletà, i començaran a girar les brises amb un descens tèrmic consegüent. En punts centrals del territori es fregaran els 25 °C.

El vent, gran enemic de la Plantà dels monuments, no serà notícia enguany. Bufarà fluix i variable.

Durant el dia 17, el més significatiu serà l'important ascens tèrmic que es notarà sobretot a la zona central, on superarem els 30°C a les hores centrals del dia, i al litoral on estarem per damunt dels 25°C. Els núvols alts dominaran progressivament el cel durant la jornada.

Final de les Falles amb canvis

Amb l'inici de la nova setmana i coincidint amb els dos últims dies fallers, la situació meteorològica podria canviar. El vent de component marítim començarà a dominar i a portar més humitat a l'ambient. Amb això, el dia 18 ens alçarem amb un cel cobert i les precipitacions podrien fer acte de presència durant la jornada, i arribar primer a les comarques de València i desplaçant-se al llarg del dia cap al sud. Aquestes precipitacions podrien persistir a Alacant durant la primera meitat del 19. El descens tèrmic també serà notable a tot el territori.

També et pot interessar