Onada de calor a la vista

Ens afectarà? Quan?

Onada de calor a la vista
Onada de calor a la vista

La Península i les Illes Balears estan davall la influència d'una massa d'aire càlida que arriba des del nord d'Àfrica. Aquesta situació juntament a l'estabilitat meteorològica, que afavoreix el cel ras o poc núvol, permet una gran irradiació solar i, tot plegat, farà que les temperatures els pròxims dies encara seran més altes.

A partir de dijous l'ascens de les temperatures serà general en tota la península Ibèrica, i sobretot serà destacable al nord de la Península, on el vent bufarà del sud, amb la mateixa conseqüència al País Basc que ací: el vent de ponent, amb temperatures màximes que podran arribar o superar els 40 °C a Biscaia, on hi ha activat l'avís nivell roig, que indica risc extrem.

Les temperatures màximes superaran els 40 °C en altres zones de la Península, com ara l'Aragó o Andalusia, però en aquestes zones els avisos seran taronja, risc important, doncs aquestes temperatures són, encara que poc habituals, un poc més freqüents.

Divendres i dissabte baixaran les temperatures de manera significativa al nord de la Península, i la calor més intensa es traslladarà cap al Mediterrani.

Ens afectarà? Quan?

Al nostre territori les temperatures més altes es registraran divendres i sobretot dissabte a les comarques de l'interior, amb valors que podran arribar o superar els 40 °C.

Cap al litoral les màximes estaran entre 30 i 35 °C amb humitat molt elevada. Al litoral serà destacable la calor i la basca de nit i matinada, amb temperatures nocturnes que no baixaran dels 20 a 25 °C en tota la nit i matinada, tindrem nit tropicals (mínimes superiors a 20 °C) i nits tòrrides (mínimes superiors a 25 °C).

També et pot interessar