L'escalfament augmenta la potència dels huracans

L'augment de les temperatures, i per tant de l'energia a l'atmosfera, fa ascendir la violència dels fenòmens meteorològics.

Un huracà de gran tamany vist des de l'espai
Un huracà de gran tamany vist des de l'espai / Samantha Cristoforetti (ESA / NASA)

Les conseqüències de l'escalfament global de vegades costen de predir. No obstant això, sembla que alguns fenòmens meteorològics podrien intensificar-se a causa de l'augment de les temperatures. L'investigador de la Universitat Nacional Autònoma del Mèxic (UNAM), David Adams, sosté que la potència dels huracans s'incrementa cada any. 

La raó és que, en ser cada vegada més càlida la superfície del mar, font principal d'energia d'aquest fenomen atmosfèric, alhora augmenta l'alliberament de vapor d'aigua. Per tant, hi haurà huracans de major intensitat, segons l'expert en Meteorologia, qui aclareix que això no significa que hagen de ser més nombrosos. 

Altres manifestacions meteorològiques, com ara la sequera o les onades de calor, sí que seran més freqüents, a més d'agressives.

El també meteoròleg Marcel Costa sosté que el clima està canviant cap a un model més càlid. Així, segons augmente la temperatura, hi haurà més energia a l'atmosfera i els fenòmens meteorològics seran més violents.

També et pot interessar