Final de març i inici d’abril amb més fred, pluja i neu

La setmana que ve ens arribarà més fred, però també aire més humit.

Final de març i inici d’abril amb més fred, pluja i neu
Final de març i inici d’abril amb més fred, pluja i neu

El patró d’aquest final de març ha estat dominat per les altes pressions al centre d’Europa, que obliga les borrasques a circular pel sud de la Península, això ens ha portat aire més humit i més fred.

La setmana que ve l’anticicló es farà més fort encara a l’oest d’Irlanda, d’una banda continuarà obligant les borrasques a circular pel sud de la Península, però d’alta banda hi ha un lleuger canvi, l’anticicló s’allargarà en latitud i això obrirà la porta a una massa d’aire més freda que ens arribarà des del centre d’Europa.

La part més carregada d’humitat arribarà a la cara nord del Pirineu i del Cantàbric, a nosaltres ens arribarà esta massa d’aire primer amb poca humitat.

Ara bé, una de les borrasques que circularà pel sud de la Península a final del cap de setmana espentarà aire més humit, i no tan fred, cap al nostre litoral, que xocarà amb la massa d’aire més freda.

D’una banda a partir de dilluns tindrem baixada de temperatures, d’una altra entre dimarts i dimecres podem tindrem una nova situació de pluges i nevades.

Caldrà seguir fins on arriba l’aire fred i com de profunda és la borrasca que entrarà pel sud de la Península.

Final de març i inici d’abril amb fred i amb pluja, i neu.

Anomalia de la temperatura a 1.500 metres. Indica una massa d'aire molt més freda que la normal per a esta època de l'any / Tropical TidBits

També et pot interessar