Diumenge de ponentada

Puntualment se superen els 100 km/h en zones altes de l'interior.

Diumenge de ponentada
Diumenge de ponentada

El vent de ponent serà el protagonista de la jornada de diumenge. La formació d'una borrasca molt profunda a l'Atlàntic, de nom Amelie, serà la responsable del fort vent que afectarà tot el país. Amelie, la primera borrasca amb nom propi de la temporada, se situarà durant la nit i matinada de diumenge al golf de Biscaia i provocarà un temporal dur de vent i de mar a la costa nord de la Península, amb ones que poden superar els huit metres d'altura. Davant d'aquesta situació, l'Agència Estatal de Meteorologia ha activat l'avís de nivell roig a la costa de Cantàbria i Astúries.

A nosaltres no ens afectarà tant de ple, però sí que ens deixarà un diumenge amb un oratge molt rebolicat, amb vents de ponent de fins a 90 km/h a les comarques més occidentals. Menció especial, també, al temporal marítim.

El vent vindrà acompanyat del pas d'un front que es mostrarà poc actiu a casa nostra. Únicament deixarà algunes precipitacions dèbils a l'interior de les comarques del nord.

Amelie evoluciona molt ràpidament i diumenge de vesprada el vent afluixarà, però no desapareixerà del tot. De fet, encara dilluns s'esperen ràfegues de 80 km/h a les comarques interiors.

Tot indica que la pròxima setmana seguirem amb una circulació dominada pel pas de fronts de ponent, amb el pas ràpid de núvols i la persistència del vent. Això sí, les temperatures aniran baixant de forma progressiva i ja tindrem un ambient més propi de la tardor a tot arreu.

També et pot interessar