Dies estables i ascens tèrmic

Tindrem el pas d'alguns núvols alts i mitjans i les nits continuaran sent fresques.

Dies estables i ascens tèrmic
Dies estables i ascens tèrmic

Després d'un cap de setmana assolellat, ventós i amb temperatures de plena tardor, hem començat la setmana amb temperatures fresques, tot i que no tan baixes com les registrades durant el cap de setmana. Aquesta passada matinada les temperatures mínimes han oscil·lat entre 2 i 13 °C a l'interior i entre 14 i 19 °C al litoral.

Les temperatures màximes han estat entre els 23 i els 26 °C al litoral, i no han arribat als 20 °C a l'interior de València de Castelló, amb màximes, fins i tot, inferiors als 15 °C al nord.

De matinada i a primera hora del dia encara hem tingut vent de mestral en punts de l'interior, sobretot al nord. Fins a les 10 del matí la ratxa més intensa s'ha donat a Rossell (Baix Maestrat), amb 68 km/h.

Dimarts començarem el dia amb el cel ras i el vent en calma a la majoria de comarques. Això facilitarà que les mínimes es mantinguen fresques. El vent bufarà de terra cap a mar a primera hora del dia, amb mestral moderat al nord de Castelló. A partir del migdia entraran les brises a prop del litoral, amb ratxes moderades del sud al litoral de la Marina Alta. De vesprada arribaran a les comarques del nord núvols alts i mitjans, que enterboliran el cel.

Les temperatures màximes pujaran de manera notable, més de 5 °C respecte de dilluns al prelitoral i a l'interior. De fet, esperem que es puguen assolir els 29 i 30 °C en punts de les comarques centrals i del sud. Tenim al davant uns dies d'elevada amplitud tèrmica, és a dir, de molta diferència entre les temperatures nocturnes i les diürnes.

Dimecres serà un dia assolellat, amb intervals de núvols alts al nord. De matí el vent bufarà moderat de mestral al nord de Castelló, amb brises de vesprada al litoral. Les temperatures màximes pujaran, amb màximes que podran superar els 30 °C al migdia a les comarques centrals.

Dijous augmentaran els núvols mitjans i alts, que arribaran a tapar el cel. Les temperatures màximes baixaran lleugerament. Divendres serà un dia semblant a dijous.

Dissabte els núvols seran més abundants, amb probabilitat de ruixats dèbils al final del dia. De vesprada el vent de mestral bufarà fort al nord de Castelló, i tot apunta que aquest vent es mantindrà els dies següents fort al nord de Castelló. Cap a les comarques centrals i del sud, diumenge serà un dia nuvolós o cobert, amb pluges dèbils.

També et pot interessar

stats