DANA a la vista. Dilluns iniciem episodi de pluges generals, localment fortes i amb tronada

Les intensitats de la pluja podran superar els 20 l/m² en una hora i acumular més de 100 l/m² en dotze.

DANA a la vista. Dilluns iniciem episodi de pluges generals, localment fortes i amb tronada
DANA a la vista. Dilluns iniciem episodi de pluges generals, localment fortes i amb tronada
15 de març 2020 - 19:35

Estem davant d'un nou episodi de pluges fortes que, localment, aniran acompanyades de tronades i seran persistents.

La inestabilitat vindrà acompanyada amb una baixada general de les temperatures, que farà que les precipitacions siguen en forma de neu per damunt de 900 a 1.000 metres a les comarques de l'interior sud de Castelló i interior de València.

La causa d'aquest episodi és una bossa d'aire fred que se situarà dilluns a uns 5.000 metres d'altitud al centre peninsular, una DANA o gota freda. Aquesta configuració farà que l'atmosfera siga més inestable i els núvols puguen créixer amb energia.

A més, es formarà una borrasca en superfície a la zona del golf de València, que espentarà vent de llevant al litoral de Castelló i el nord de València. Aquest vent alimentarà el creixement de núvols a la mitat nord del territori, on les pluges seran fortes, localment persistents i amb tempestes.

Cap a les comarques centrals i del sud, el cel estarà nuvolós i tindrem precipitacions i algunes tronades, encara que no seran tan fortes i persistents com al nord i a l'interior.

Les temperatures baixaran de manera general, amb valors màxims dilluns a la costa inferiors als 17 graus.

La baixada de temperatures farà que la cota de neu també baixe i podrà nevar per damunt de 900 a 1.000 metres de manera destacable a les comarques que limiten amb Terol, on la nevada podrà superar els 20 cm, i arribar a valors superiors als cims més alts.

Els avisos actius per a dilluns fan referència a les comarques de Castelló, s'hi podran acumular en dotze hores precipitacions de més de 100 l/m² i en una hora més de 20 l/m².

Dimarts les pluges continuaran, i encara de matí i a la meitat nord seran generals i localment fortes.

Al llarg del dia, perdran intensitat al nord i es desplaçaran cap al sud, i seran més persistents a les comarques del litoral del sud del golf de València, com ara la Safor i la Marina Alta.

A partir de dilluns tindrem vent de llevant i de gregal moderat a fort a la zona marítima, amb forta marejada i àrees de mar grossa.

Dimarts, el centre de la DANA es desplaçarà cap al sud-oest de la Península, encara que nosaltres continuarem amb vent de llevant i de gregal persistent i moderat, i això afavorirà que el cel continue cobert i amb precipitacions al sud del golf de València entre dimarts i dimecres, on les pluges encara seran moderades i persistents.

Tot apunta que a partir de dimecres s'obriran clars a la mitat nord, on disminuirà la precipitació. Les pluges continuaran moderades i persistents al litoral del sud del golf de València, on tendiran a desaparéixer a partir de dijous.

Les temperatures pujaran lleugerament a partir de dimecres.

També et pot interessar