Condicions meteorològiques per a la Mitja Marató de València

Temperatures superiors als 13 °C.

Condicions meteorològiques per a la Mitja Marató de València
Condicions meteorològiques per a la Mitja Marató de València

L'inici de la Mitja Marató de València @MedioMaratonVLC #21kValencia serà a les 8:30 h de diumenge. 

Cal recordar que l'eixida del Sol serà a les 7:24 h.

L'oratge serà estable i tranquil, la probabilitat de pluja és nul·la, i la temperatura prevista a les 8:30 h oscil·larà entre els 14 °C i els 16 °C.

El gran enemic del corredor, el vent, quasi no estarà present, i bufarà de ponent i de mestral fluix. Només es deixarà notar lleugerament en contra a l'avinguda dels Tarongers, entre els quilòmetres 4 i 5, i en la zona oberta del riu Túria, entre els quilòmetres 8 i 12.

La humitat, factor a tindre en compte quan hi ha temperatures altes, no afectarà tant amb les temperatures que tindrem. A l'inici de la prova estarà entre el 70% i el 80%.

Encara que és una mitja marató, podem valorar com les condicions meteorològiques afecten el rendiment dels participants tenint en compte els resultats que s'han obtingut en algunes maratons.

En aquest cas, diferents estudis indiquen que hi ha unes temperatures òptimes per a obtindre els millors resultats. Si fa molt de fred o molta calor disminueix el rendiment de tots els corredors, siguen d'elit o no.

Un estudi que s'han fet amb dades de sis maratons, entre 2001 i 2010, relacionen les temperatures entre 5 °C i 10 °C amb les velocitats mitjanes més altes i, per tant, amb els millors resultats. Alguns dels millors resultats en maratons s'han obtingut amb temperatures entre 10 °C i 15 °C.

Ara bé, cal considerar que els participants més ràpids estan afavorits per les tempertaures més baixes, entre els 5 °C i els 10 °C, sense vent, mentre que els no professionals obtenen el millor rendiment en temperatures superiors.

Es pot afirmar que, tot i que hi ha unes tempertures òptimes per a obtindre rècords, cada persona té una temperatura òptima pròpia. 

Quina és la vostra?

Recordeu que podrem seguir en directe la carrera @MedioMaratonVLC  #21kValencia des d'@ÀPuntMèdia amb @XaviBlasco @ACorrerAPunt 

Si voleu més dades de l'estudi podeu consultar-lo en Impact of Environmental Parameters on Marathon Running Performance, de Nour El Helou et al.

També et pot interessar