La Comunitat Valenciana viu una segona nit amb temperatures gèlides

Les temperatures oscil·len entre els 4 i els 9 graus sota zero en moltes poblacions d’interior

Les temperatures baixen fins als 9 graus sota zero en algunes poblacions de l'interior / À Punt NTC
18 de gener 2022 - 21:23

El fred s'ha assentat a la Comunitat Valenciana i està afectant especialment les zones d'interior. Tot apunta que les nits continuaran sent gèlides els pròxims dies. De fet, aquest dimecres s'espera que es registren les xifres més baixes de tot l'hivern. Durant les pròximes hores, es preveuen valors de 4 a 9 graus sota zero, motiu pel qual s'han activat els avisos per fred.

La Creu Roja ha posat en marxa l'operació fred a Algemesí (Ribera Alta) amb què preveuen atendre unes 68.000 persones vulnerables afectades per la forta baixada de temperatures.

Durant la matinada de dimarts, al Fondo de la Lagunilla, a Villena (Alt Vinalopó), s'han fregat els 13 graus negatius, la temperatura més gèlida registrada a tota la Comunitat Valenciana. Dimecres el mercuri tornarà a baixar al municipi fins als 6 graus negatius.

Més al nord, als Ports, les mínimes estaran al voltant dels 9 graus sota zero a Sorita o els 7 sota zero al Toro. Un altre municipi afectat ha sigut Requena, on les temperatures no pugen dels 0 graus durant el matí, fet que ja ha perjudicat els estudiants de l'escola Alfonso X El Sabio, que està sense calefacció des de fa deu dies.

Les previsions meteorològiques ja han avançat que el fred es mantindrà al territori durant diverses jornades.

També et pot interessar