La borrasca Ernest activa l’avís taronja per vent

Les ratxes més intenses s’esperen dimarts a l’interior nord. Se superaran els 100 km/h.

La borrasca Ernest activa l’avís taronja per vent
La borrasca Ernest activa l’avís taronja per vent

Les últimes jornades han vingut marcades pel vent. El motiu ha sigut el pas d’una successió de borrasques des de la façana atlàntica del continent europeu. La propera que ens afectarà ja té nom: Ernest. Arribarà al sud de França la nit de dilluns i té associat un front fred que ens portarà algunes precipitacions a l’interior del nostre territori. També ens provocarà un descens de les temperatures i una intensificació del vent.

El vent pot bufar amb ratxes molt fortes les pròximes hores. La vesprada de dilluns el ponent es reforçarà a l’interior de les comarques del centre i del sud, on moltes poblacions superaran els 80 km/h. Amb el pas del front, el vent rolarà a mestral: bufarà fort en qualsevol punt, però sobretot a l’interior nord, on les ratxes superaran els 100 km/h.

L’Agència Estatal de Meteorologia ha activat els avisos per fort vent: dilluns estarà vigent en tot el territori l’avís groc. Es poden superar els 70 km/h en qualsevol punt del territori. Dimarts l’avís serà groc en tot el territori per ratxes superiors als 80 km/h a excepció de l’interior nord de Castelló, on s’esperen les ratxes més intenses: s’ha activat l’avís taronja per ratxes superiors als 100 km/h.

Abans de l’arribada d’Ernest ja s’ha superat el llindar d’avís groc en moltes poblacions valencianes, sobretot de l’interior. A El Toro, a l’Alt Palància, la ratxa màxima ha sigut de 104 km/h.

També et pot interessar