Ambient gèlid, i neu a la porta

A les portes d'un temporal important a partir de dijous fins al cap de setmana

Ambient gèlid, i neu a la porta

Estem davant d'una situació meteorològica que podra portar un temporal d'hivern dur al nostre territori, i que caldrà seguir en pròximes informacions pels diferents canals d'À Punt Mèdia.

De moment, el Dia de Reis l'atmosfera encara es mantindrà estable. De fet, el cel ras, i l'encalmament del vent propiciarà una matinada notablement freda. La nuvolositat anirà augmentant de sud cap a nord i el cel quedarà cobert durant la vesprada a la meitat sud i hi haurà núvols alts al nord. A última hora, arribaran precipitacions dèbils per l'extrem sud. La cota de neu se situarà, inicialment, al voltant dels 700 metres.

Les temperatures es mantindran en valors molt baixos. La matinada i primera hora del dimecres seran les més fredes de la setmana, amb gelades generalitzades a l'interior, que també arribaran al prelitoral, i puntualment al litoral de la meitat nord. De fet, Aemet ha activat avisos per temperatures mínimes baixes en aquestes zones. Pel que fa als valors diürns, es mantindran en valors molt similars als de dimarts, al voltant dels 5 °C a l'interior, i entre els 10 °C i els 12 °C al litoral, un parell de graus més elevades al litoral d'Alacant.

La situació es complicarà notablement les jornades següents. Dijous la precipitació es farà general, i tot i que més dèbilment a la meitat nord, acabaran afectant tot el territori. La cota de neu continuarà baixa. Se situarà al voltant dels 600 metres al sud, tot i que pujarà a partir de la vesprada, mentre que a la meitat nord quedarà en uns 500 metres tot el dia, puntualment per davall d'aquesta cota. Divendres la inestabilitat continuarà, intensificant al golf de València i comarques del nord, amb acumulats de precipitació que començaran a ser destacables en aquestes zones. La neu continuarà caent de forma persistent amb una cota de neu lleugerament més alta al centre i sud, i sense massa canvis a les comarques de la meitat nord. Dissabte no acabarà de fer net. Les precipitacions continuaran al nord de la comunitat, encara amb complicacions per la neu, i anirà a menys al sud, ja amb obertura de clarianes.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha activat per a dijous avisos per neu a tot l'interior del territori, fins i tot de nivell taronja, per acumulats més destacables en cotes superiors als 600 metres, a l'interior central i del nord. Així com també avís groc per l'alteració marítima i força del vent al litoral sud. Per tant, una situació a la qual caldrà prestar atenció i tindre les precaucions adients.

També et pot interessar