Protecció solar

La radiació solar ara és la mateixa que a principi d'agost.

Protecció solar
Protecció solar

Iniciarem maig amb temperatures d'estiu clarament per damunt dels valors normals per a aquestes dates.

Com que predominarà el cel assolellat tot el cap de setmana, i moltes persones l’aprofitaran per a fer les primeres eixides a caminar o fer esport, cal recordar un punt important.

La radiació solar al migdia és ara la mateixa que a principi d'agost. Per tant, caldrà aplicar la mateixa precaució i protecció que apliquem en eixes dates d'estiu.

La radiació ultraviolada (UV) està dividida en tres grups, la A, la B i la C. Afortunadament la de tipus C, la més energètica és absorbida totalment per la capa d'ozó a l'estratosfera. La de tipus B ens arriba a la superfície un 10% de la que arriba a l'exterior de l'atmosfera, i principalment ens arriba a la superfície terrestre la de tipus A, que és la menys energètica de les radiacions UV.

D'acord amb la intensitat de radiació ultraviolada que arriba a la superfície terrestre s'ha creat l'índex UV, de manera que es puga avisar i conscienciar la població dels dies de més radiació ultraviolada.

La quantitat de radiació ultraviolada que arriba a la superfície terrestre augmenta segons augmenta l'altura del sol respecte de l'horitzó, d'aquesta manera les hores amb més radiació solar, sense núvols, són les hores al voltant del migdia solar, que a l’estiu són entre les 12 h i les 16 h.

Aquest dies tindrem nivells de radiació ultraviolada molt alts, per tant caldrà aplicar les mesures de precaució i protecció adequades, com si fora l'estiu.

També et pot interessar