El cicló tropical Mekunu arriba a la península Aràbiga

La previsió indica que podrà arribar a ser huracà de categoria 2 (escala d'1 a 5).

Cicló tropical Mekunu

El  cap de setmana passat Somàlia i Djibouti, a l'est d'Àfrica, van ser afectats per un cicló tropical, el Sagar. Aquest cicló va deixar en dos dies precipitacions similars a les que s'acumulen en aquesta zona en 1 any, i van provocar inundacions, molts danys materials i almenys 16 morts.

És poc freqüent parlar de ciclons tropicals que afecten aquestes zones pròximes al golf d'Aden. De fet, des de maig de 1984, quan un cicló tropical va recórrer aquest golf, fins a enguany, només dos ciclons tropicals més han afectat el Iemen, va ser l'any 2015. Ens trobem, per tant, davant d'una situació excepcional.

En el vídeo, a la part superior de les imatges del satèl·lit Meteosat-11, podem veure la península Ibèrica i la borrasca situada a l'oest de Portugal.

A la part inferior dreta de les imatges hi ha el cicló tropical Mekunu. 

El color roig indica les zones on els núvols són més freds i, per tant, més alts en la troposfera, i en general ens indica on tenim núvols de tempesta.

Aquest cap de setmana arriba un altre cicló tropical a aquesta zona del món. En aquest cas arriba el cicló batejat com a Mekunu. La trajectòria prevista indica que tocarà terra a la península Aràbiga, i ho farà amb ratxes de vent sostingudes superiors a 150 km/h. Serà qualificat com a huracà categoria 2 en l'escala Saffir-Simpson, sobre un màxim de 5.

 

Trajectòria prevista del cicló tropical Mekunu

Molta atenció en esta zona els pròxims dies, perquè de nou es poden anotar en 48 hores quantitats de pluja que normalment es registren en 1 o 2 anys. 

També et pot interessar