La UV llança esTOCma, un joc per a mòbil que busca combatre l'estigma social del trastorn obsessivocompulsiu

Amb l'aplicació, la Universitat de València pretén facilitar informació relativa a aquest trastorn i promoure la recerca d'ajuda precoç

esTOCma, el joc per a desestigmatitzar el TOC
esTOCma, el joc per a desestigmatitzar el TOC / esTOCma (@esTOCma1)

La Universitat de València estrena esTOCma, una aplicació per a dispositius mòbils, que pretén combatre a través del joc l'estigma social que pateixen les persones amb trastorn obsessivocompulsiu (TOC).

Una de les preocupacions més grans del Grup d'Investigació i Tractament en Obsessions i Compulsions (I'TOC) de la Universitat de València és l'extensa demora en la recerca d'ajuda de les persones amb TOC, cosa que comporta un elevat patiment i pitjor resposta al tractament, encara més agreugat des de l'inici de la pandèmia.

Entre les causes d'aquesta tardança, segons la Universitat, estan els baixos coneixements de la població general sobre salut mental, i sobre el TOC en particular, que dificulta el reconeixement del problema, saber on poder acudir a buscar ajuda, o que existeixen tractaments eficaços. Per això, a través d'esTOCma, pretenen donar informació sobre el TOC i tractar d'afavorir una recerca precoç d'ajuda.

El joc és gratuït, i està dirigit tant a la població en general, com a persones que pateixen TOC o creuen que pogueren patir-lo i als familiars.

L'aplicació té un format de joc compost per deu missions, la finalitat de les quals és alliberar deu personatges que viuen atrapats per un monstre que difon creences estigmatitzants associades al TOC. A mesura que el participant va superant missions, va adquirint més coneixements sobre el TOC que li permetran guanyar la partida.

esTOCma ja està disponible per a Android i iOS buscant la paraula "estocma". També es pot descarregar directament en els enllaços d'Android i iOS.

També et pot interessar

stats