Un temporal de pluja i vent activa l'avís taronja a partir de dimecres

S'esperen ones de més de tres metres i les pluges superaran els 100 litres per metre quadrat en punts del centre i nord del territori.

Un temporal de pluja i vent activa l'avís taronja a partir de dimecres

Un fort temporal de pluja i vent capgirarà a partir d'aquest dimarts la tranquil·la situació meteorològica que ha marcat les últimes setmanes a la Comunitat Valenciana. En la jornada de hui no s'esperen pluges abundants i generalitzades, més bé serà un dia de transició des del cap de setmana estable i càlid del que eixim. El plat fort arriba entre dimecres i dijous, quan arribaran les precipitacions més fortes, que passaran dels 100 litres per metre quadrat en molts punts del territori. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i Emergències de la Generalitat han activat l'avís taronja a les comarques del litoral centre i nord per pluja i temporal marítim a partir del dimecres.

Estem davant una DANA (depressió aïllada en nivells alts) acompanyada de vents marítims forts i que deixaran ones de més de tres metres d'altura en el litoral mediterrani. A diferència d'altres temporals, la ciutat de València i l'àrea metropolitana estaran entre les zones més afectades per les intenses pluges que s’hi preveuen, que poden arribar als 100 litres per metre quadrat en només dotze hores. L'Horta, la Ribera, el Camp de Morvedre i la Plana també són candidates a registrar pluges torrencials en aquest episodi, així com les conques dels rius Palància i Millars.

Per a previndre riscos, el servei 112 d'Emergències recomana evitar al màxim els desplaçaments en cotxe i el pas per zones inundables, també la pràctica d'esports a l'aire lliure a llocs com ara llits de rius o barrancs. A més, aconsella preparar-se ja i anar netejant baixants i canalitzacions de les cases, així com retirar objectes de les terrasses exteriors per a evitar que puguen ser arrossegats per la força de l'aigua. Des del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) alerten que hi ha per davant una "situació potencialment perillosa" i demanen a la ciutadania que extreme la precaució, especialment entre el migidia de dimecres i la vesprada de dijous.

També et pot interessar