Un mort, huit ferits i un desaparegut en una explosió en una planta petroquímica de Tarragona

Els bombers treballen per a controlar la crema de l'òxid d'etilé i busquen un home que podria estar sepultat davall les runes.

Un mort, huit ferits i un desaparegut en una explosió en una planta petroquímica de Tarragona

Una persona ha mort i huit més han resultat ferides de diversa consideració en una forta explosió en una planta petroquímica de la Canonja (Tarragona) que es va produir cap a les 18:45 hores de la vesprada del dimarts i va originar un incendi de grans dimensions. Allí es van desplaçar 30 dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han treballar tota la nit per a extingir les flames, i els equips d’emergència.

Els efectius antiincendis tenen aïllada la zona en què es va produir l'explosió a l'empresa química IQOXE i treballen en dos fronts per a controlar la crema de l'òxid d'etilé que queda al depòsit que ha explotat. Les labors se centren també en la recerca d'un home que es troba desaparegut des de l'accident, l'encarregat a la zona. Per a poder trobar-lo han d'accedir a la zona col·lapsada per l'explosió, i per a això compten amb l'ajuda de la unitat canina de recerca ja que se sospita que pot estar davall les runes del depòsit que va esclafir un poc abans de les set de la vesprada.

A causa de l'onada expansiva causada per l’esclat, una persona de 55 anys ha perdut la vida en assolar-se un element estructural d’un habitatge a la plaça de García Lorca a Torreforta, un barri de Tarragona pròxim a la planta petroquímica.

Entre les persones ferides n'hi ha una de molt greu i una en estat crític per la gravetat de les cremades, que han sigut traslladades a l'Hospital de la Vall d'Hebron en helicòpter. Una altra es troba menys greu i ha sigut atesa a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. La resta dels ferits han sigut de caràcter lleus.

Vora 300.000 persones de les poblacions de la Canonja i Tarragona han estat parcialment confinades durant la nit a causa de les flames. Finalment, els bombers han pogut comprovar que no hi havia risc per a la salut en el fum que arribava a les cases, procedent de l'incendi del depòsit que contenia òxid d'etilé.

Aquest dimecres la circulació ferroviària entre la Comunitat Valenciana i Barcelona està tallada en els dos sentits a Tarragona per a facilitar els treballs d'extinció de les flames que encara continuen actives.

També et pot interessar