Un dron salva la vida d'un menor que estava ofegant-se a la platja del port de Sagunt

L’aparell es desplaça fins al punt on estava l’adolescent i li llança un salvavides, que permet que flote fins que arriben els socorristes en una moto aquàtica

El menor va aconseguir flotar gràcies al jupetí que li van llançar el dron, quan ja mostrava símptomes d'esgotament / Youtube Derecho Informático

Els drons s’han convertit en els nous aliats dels serveis de rescat a la mar. I per a evidència, un vídeo on s’aprecia com un dron ajuda un adolescent que no pot eixir de la mar a la platja del Port de Sagunt a causa del fort onatge, que li impedia avançar cap a la vora. El dron es dirigeix fins al punt on estava el menor i li llança un jupetí salvavides.

Gràcies a aquesta ajuda, l’adolescent aconsegueix posar-se’l i desafiar les ones, flotant, fins que arriba una moto aquàtica amb dues persones que el rescaten.

Malgrat els angoixants minuts, enregistrats pel mateix dron, les imatges evidencien com la tecnologia es pot posar al servei de les emergències i poden resultar determinants per a salvar vides. De fet, aquest estiu els que hi ha a Sagunt ja han fet més d'una intervenció.

En els casos de símptomes d’ofegament, el temps d’actuació és determinant perquè la situació no acabe amb tragèdia. La ràpida intervenció i els desplaçaments ràpids dels mitjans de salvament esdevenen essencials perquè es puga assistir la víctima abans que les lesions siguen letals. 

També et pot interessar

stats