Un 97% menys de morts a les residències, malgrat quintuplicar-se la proporció de contagis respecte a l’any passat

Aerte creu que la vacunació ha sigut determinant perquè hi haja hagut quatre víctimes en els geriàtrics durant la primera setmana de gener, enfront de les 132 del 2021

En les residències de persones majors ja es percep l'efectivitat de les vacunes per a reduir la mortalitat
En les residències de persones majors ja es percep l'efectivitat de les vacunes per a reduir la mortalitat

Un 97% menys de defuncions, a pesar que hi ha una proporció de contagis per cada 100.000 habitants quasi cinc vegades major. És el balanç comparatiu que fan les residències de persones majors de la Comunitat Valenciana respecte a l’any passat. La primera setmana de gener han mort quatre usuaris dels geriàtrics valencians, mentre que l’any passat, en el mateix període, aquests centres van registrar 132 víctimes, segons ha exposat la patronal de les residències d’ancians de la Comunitat Valenciana, Aerte.

La diferència respecte a l’any passat és abismal sols tenint en compte la xifra de morts, però, si a més s’atén la incidència acumulada en catorze dies del conjunt de la societat, és a dir, la proporció de contagis per cada 100.000 habitants, els efectes de la vacunació en aquest sector de la població queden encara més palesos.

Aerte recorda que l’11 de gener de 2021 hi havia una incidència de 516.87 casos per cada 100.000 habitants mentre que, un any després, la mateixa es troba en 2.452,26 casos, és a dir, quasi cinc vegades més.

Seguint amb aquesta comparativa interanual, la patronal de les residències de persones majors apunta que, pel que fa als casos diagnosticats, en el mateix període han sigut de 181 en persones residents enfront dels 786 de l'any passat (un 76.97% menys) i de 156 treballadors enfront dels 302 anteriors (un 48.34% menys).

La vacunació ha demostrat l'eficàcia en la protecció de les persones més vulnerables i els resultats en les residències són la prova més palpable José María Toro - President d'Aerte

Aquestes dades “demostren una situació molt millor que la que es tenia fa dotze mesos malgrat l'augment disparat dels contagis en el conjunt de la societat valenciana”, segons apunta José María Toro, president d’Aerte.

La clau d’aquesta situació millorada és, segons apunta el portaveu de la patronal, de la vacunació: “La vacunació ha demostrat l'eficàcia en la protecció de les persones més vulnerables i els resultats en les residències són la prova més palpable d'això”. Ara bé, Toro advertia que “si la incidència continua creixent de manera tan important, els casos en residència ho faran també, encara que aquesta variant menys hospitalitzacions i defuncions”.

 

 

 

També et pot interessar

stats