Última sessió del juí pel cas Sala amb les conclusions

Tant la fiscalia com l'acusació popular mantindran els càrrecs d'assassinat i tinença il·lícita d'armes contra l'acusat.

Última sessió del juí pel cas Sala amb les conclusions

Aquest dimecres és l'última sessió del juí pel cas Sala, amb l'emissió dels informes que inclouen les conclusions de les parts. Tant la fiscalia com l'acusació popular ja han avançat que mantindran els càrrecs d'assassinat i tinença il·lícita d'armes contra Miguel López, l'únic acusat per l'assassinat de María del Carmen Martínez, la viuda de l'expresident de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM). La defensa també ha anunciat que demanarà l'absolució.

Dimarts, en la penúltima sessió del juí amb jurat que se segueix a l'Audiència d'Alacant per aquest homicidi, es van sentir diverses gravacions de converses telefòniques en què López, que també és el gendre de la víctima, parla amb amics i coneguts. En tots els casos l'acusat conta que l'assassinat és l'obra d'un sicari que intenta venjar-se d'alguna cosa que ha fet el seu cunyat a Sud-amèrica, on la família té negocis. En algun moment arriba inclús a deixar caure sospites sobre la possible autoria de l'altre bàndol familiar. 

La defensa, per la seua banda, ha aportat unes altres gravacions. La que més ha sorprés la sala és la de l'acusat i la seua dona que bonegaven el fill per celebrar amb una publicació en Instagram la mort de l'àvia amb la frase "Escac i mat".

Dijous comencen les deliberacions del jurat. Tant la fiscalia com l'acusació reclamen penes que sumen més de 24 anys de presó. 

També et pot interessar