Les tempestes deixen fins a 44,2 l/m² a Bunyol

La granissolada causa pèrdues en ametlers i cítrics de les comarques del nord, estimades en 2,5 milions d’euros.

Les tempestes deixen fins a 44,2 l
Les tempestes deixen fins a 44,2 l / m² a Bunyol

Les fortes precipitacions han sumat acumulacions significatives aquest dilluns a les comarques del centre i del sud. Les tempestes han arribat a deixar fins a 44,2 l/m² a Bunyol (Foia de Bunyol). De fet, dels 44,2 l/m² acumulats fins a les 12:00 hores, 33 han caigut entre les 09:40 i les 10:40 h, segons la informació de la delegació territorial de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Altres precipitacions destacades han estat els 37,8 litres per metre quadrat a Albuixec (Horta Nord), 31,2 litres a Xest (Foia de Bunyol) o els 28,2 litres a Albalat dels Sorells (Horta Nord), segons el servei 112 de la Generalitat Valenciana.

Les precipitacions es desplacen de nord a sud i estan acompanyades de tempesta elèctrica. La Generalitat manté de moment la preavís de nivell taronja en algunes zones de València i d’Alacant.

A les comarques del nord les inclemències meteorològiques foren protagonistes diumenge. El graníssol del cap de setmana, de fet, ha causat pèrdues estimades en 2,5 milions d’euros en ametlers i cítrics en aquestes comarques, sobretot a municipis com Artana i Borriana, i en menor mesura a Vall d’Uixó i la Vilavella. La Unió de Llauradors ha estimat en més de 2.300 les comarques afectades a les comarques de la Plana Baixa, la Plana Alta i l’Alcalatén.

També et pot interessar