Els sindicats convoquen mobilitzacions en l’hoteleria de València pel “bloqueig” del conveni

La patronal Hosbec promet “lluitar” per un acord, però rebutja la petició de pujar el sou un 15% en quatre anys.

VÍDEO | Els sindicats convoquen mobilitzacions en l’hoteleria de València pel “bloqueig” del conveni

Els sindicats CCOO i UGT han convocat mobilitzacions en l’hoteleria de València per a aquest mes de juliol pel “bloqueig” en la negociació del conveni i les “postures allunyades” en matèria salarial i de condicions de treball. 

Segons han anunciat, aquestes protestes desembocaran en la convocatòria d’una vaga dins de la temporada d’estiu, amb data encara per fixar. La primera de les concentracions tindrà lloc l’últim dia del mes davant d’un hotel del carrer Colón de la ciutat.

Els sindicats han apuntat que propostes empresarials com el contracte d’inici, la distribució de jornada flexible, suprimir descansos o la desregularització del personal fix discontinu són “inassumibles”. D’acord amb la seua informació, la patronal ofereix una pujada del 6% en quatre anys enfront del 15% que els sindicats reclamen en el mateix període ja que els salaris del sector estan “congelats des de 2014”. 

Així mateix, han explicat que la patronal ha qualificat “d’inacceptable” la reclamació sindical de limitar l’externalització de llocs de treball en el sector a empreses multiserveis, que paguen fins a un 40% menys. 

Hosbec busca arribar a un acord amb els treballadors

Per la seua banda, la patronal hotelera Hosbec assegura que la seua intenció és “lluitar” per arribar a un acord amb els treballadors, amb l’objectiu d’aconseguir un marc laboral “adequat i estable i una pau social que només garanteix la signatura del conveni”. 

Encara que rebutgen la petició d’una pujada dels salaris del 15% per a quatre anys, recorden que el conveni col·lectiu de l’hostaleria a València porta “sense negociar-se des de 2011, i els salaris sense revisar-se des de 2014”.

També et pot interessar