El de Sevilla és el primer contagi local a Espanya: l'home no viatjà a cap zona de risc

Fins ara el Ministeri de Sanitat havia insistit que tots els casos al país eren importats d'Itàlia.

Hospital Virgen del Rocío de Sevilla

El pacient diagnosticat amb coronavirus a Sevilla és el primer cas de contagi autòcton a Espanya. La Conselleria de Salut d'Andalusia ha explicat que l'home, de 62 anys, no ha viatjat en les dues últimes setmanes a cap dels països declarats de risc pel Ministeri de Sanitat (Xina, Japó, Corea del Sud, Iran, Signgapur i cinc regions del nord d'Itàlia).

El director general de Salut Pública, José María de Torres, i la portaveu del grup de seguiment del coronavirus a Andalusia, Inmancula Salcedo, han detallat en una roda de premsa que el pacient està aïllat, va ingressar fa sis dies amb un quadre de pneumònia i no havia tingut contacte amb cap persona malalta. 

Tot apunta, per tant que el contagi s'ha produït a Espanya, on en els últims tres dies s'han declarat uns altres nou casos de coronavirus, un d'ells a Vila-real (Plana Baixa). El pacient de Sevilla es troba ingressat a l'Hospital Virgen del Rocío.

Fins ara, des del Ministeri de Sanitat han destacat que tots els casos confirmats de la malaltia originada a Wuhan havien estat a Itàlia i, per tant, eren importats. El primer contagi local canvia ara l'escenari.

També et pot interessar

stats