Sanitat nomena una nova gerent del departament de salut de la Ribera

El Consell aprova el decret pel qual els vora 1.500 treballadors del departament de salut de la Ribera passen a l'administració pública. 

De dreta a esquerra, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra i la consellera de Sanitat, Carme Montón, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell

Isabel González, fins ara directora general d'Alta Inspecció Sanitària de la Generalitat, serà la nova gerent del departament de salut de la Ribera una vegada finalitzat el contracte de gerència que ha ocupat durant els últims 18 anys l'UTE Ribera Salud. Amb la reversió a la gestió pública, acordada per a l'1 d'abril, González succeirà en el càrrec el fins ara gerent de la Ribera, Javier Palau. L'anunci del nomenament de la nova gerent l'ha fet la consellera de Sanitat en la roda de premsa posterior al ple del Consell d'aquest divendres. Carmen Montón ha explicat que l'elecció de la radiòloga Isabel González "és una aposta per la confiança i la capacitat" de l'exgerent de l'Hospital de Sant Joan d'Alacant.

Els treballadors s'integren en la sanitat pública

A més, la consellera de Sanitat ha informat que el Consell ha donat llum verd aquest divendres al decret que regula la integració del personal del Departament de Salut de la Ribera, que fixa la integració dels prop de 1.500 treballadors en la sanitat pública. També s'ha aprovat un acord que garanteix el manteniment de les condicions retributives prèvies a l'extinció del contracte de gestió.

D'aquesta manera, ha indicat Montón, conclouen totes les accions sobre el personal d'aquest departament sanitari, que tindrà una plantilla de 1.423 treballadors indefinits, 254 temporals que es contractaran per mitjà de la borsa de treball oberta al febrer i 310 treballadors estatutaris. A més, abans que acabe l'any la plantilla s'incrementarà amb la incorporació de 303 nous treballadors. Es pretén equiparar així la ràtio treballador-usuari d'altres departaments de gestió publica. Les noves contractacions permetran, ha dit la consellera, augmentar les prestacions de l'Hospital de la Ribera, a Alzira, amb el reforç de serveis com ara el de cirurgia pediàtrica, el d'atenció primària, el d'urgències i el d'hospitalització a domicili.

S'estudia el possible esborrat de dades

Pel que fa a les denúncies sobre el presumpte esborrat de dades per part de l'UTE que ha gestionat el departament de salut de la Ribera, Montón ha dit que la Conselleria té constància que falten dades en serveis com ara Farmàcia, Qualitat, Salut Mental o Conductes Addictives. I ha explicat que la nova gerent, com a responsable de la Inspecció Sanitària, està "verificant la situació alçant actes i recopilant dades" per a, segons la informació que es recopile,"prendre mesures administratives o les que calga prendre".

Carmen Montón ha insistit que la reversió no afectarà els usuaris ni els treballadors, que continuaran tenint els mateixos horaris, i també les tasques, que fins ara. Montón ha reiterat que la transició està "suficientment clara i es donen totes les garanties". A més, ha lamentat la falta de cooperació per part de la concessionària i ha recordat que sempre que Ribera Salud ha intentat entorpir o paralitzar el procés ha fracassat. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, ha dit Montón, "ha rebutjat fins a nou vegades els plantejaments de l'empresa de paralitzar la finalització del contracte".

També et pot interessar