Sanitat convoca les comunitats autònomes per a abordar la listeriosi

El brot s'ha originat a Andalusia en una fàbrica de carn ensaginada.

María Luisa Carcedo, ministra de Sanitat
María Luisa Carcedo, ministra de Sanitat / Europa Press

La portaveu de l’executiu central en funcions, Isabel Celaá, ha avançat que el Ministeri de Sanitat ha convocat per a aquest dilluns els consellers de salut de les comunitats autònomes a una reunió per a intercanviar informació sobre el brot de listeriosi causat pel consum de carn contaminada de l’empresa La Mechá.

Celaá ha assenyalat que aquesta reunió es fa perquè, encara que la gestió sanitària correspon a les autonomies, el control i lideratge de la situació l’està portant el ministeri. 

Celaá ha recordat que Sanitat va activar les dues xarxes d’alerta, la sanitària i de vigilància epidemiològica, i l’alimentària, quan les autoritats sanitàries andaluses li van comunicar els primers indicis d’aquest brot.

La portaveu del govern central ha remarcat que s’ha immobilitzat la partida de carn ensaginada de La Mechá fabricada a l’empresa des del dos de maig, i que Sanitat està posant a disposició de totes les comunitats autònomes la informació necessària perquè posen en marxa les actuacions adequades per a assegurar que aquesta carn estiga fora de la cadena de distribució.

També et pot interessar