Ribera Salud manté la via judicial oberta contra la reversió de l'hospital d'Alzira

Ha tractat de frenar en els tribunals la desprivatització de l'Hospital d'Alzira. Els jutges han tombat els recursos.

Façana de l'Hospital Universitari de la Ribera

Ribera Salud mantindrà la via judicial contra la reversió de l'hospital d'Alzira a la sanitat pública, malgrat haver perdut nou recursos contra la decisió de la Conselleria de Sanitat. L'ofensiva judicial de la concessionària es va iniciar fa un any, quan la Generalitat va fer pública la intenció de recuperar la gestió de l'àrea sanitària de La Ribera per al sistema públic. Segons fonts de la Conselleria, la concessionària ha presentat un total de nou procediments judicials contra la desprivatització i els ha perdut tots.

En canvi, Ribera Salud afirma que són tres els contenciosos presentats i vinculats a la reversió de l'Hospital d'Alzira, i cap d'ells amb sentència definitiva. Als dos contra la no pròrroga i les normes de reversió, afegeixen un tercer contra la borsa de treball oberta al departament de salut. No inclouen en el seu balanç els recursos de mesures cautelars desestimats que sí que considera la Conselleria. 

L'estratègia de l'empresa ha apuntat cap a dos aspectes del procediment de reversió. D'una banda, ha tractat d'evitar la decisió de la Conselleria de Sanitat de no prorrogar el contracte de la concessionària, que finalitza el pròxim 1 d'abril. Ribera Salud va reclamar contra la comunicació prèvia de "no pròrroga". El jutge va arxivar l'acte judicial, però la companyia sanitària va sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia que aplicara succesives mesures cautelars de paralització. El jutges les van desestimar totes. En la sentència d'arxiu s'assenyala que no es justifiquen els perjudicis al·legats, "no es produeixen perjudicis irreparables o de difícil reparació, ni s'acredita la pèrdua de llocs de treball o el desmantellament de l'estructura organitzativa del centre". 

D'altra banda, els advocats de Ribera Salud també han dirigit els seus recursos contra les normes de reversió, demanant-ne la suspensió cautelar. En un acte de l'abril passat, la justícia fa referència a "una finalització lògica del contracte" que va nàixer amb una data de caducitat, per a denegar-los la petició. 

L'últim revés va arribar de la Secció quinta de la sala contenciosa cdministrativa del Tribunal Superior de Justícia, el febrer passat. En la resolució el tribunal apreciava: "No es pot fer prevaldre l'interés de la part actora davant l'interés general". Amb aquest argument, el Tribunal rebutjava suspendre el procés de reversió fins que es resolga el fons de l'assumpte. 

Després del darrer contratemps judicial, l'empresa, dirigida per Alberto de Rosa, va emetre un comunicat on mostrava "el màxim respecte cap a la justícia davant de la decisió del TSJ de València de rebutjar la petició de paralització de la reversió de la gestió del Departament de Salut de la Ribera". Semblava un punt final, però fonts de Ribera Salud asseguren que no descarten continuar amb la via judicial.

També et pot interessar