Àlex Vidal, del restaurant Origen a Carcaixent, rep la seua primera estrela Michelin
Miguel Barrera, de Cal Paradís a la Vall d'Alba, rep una estrela verda a la sostenibilitat
El restaurant Origen de Carcaixent (Ribera Alta) ha rebut este dimarts la seua primera estrela Michelin durant la gala del reconeixement gastronòmic a Múrcia. El cuiner Àlex Vidal ha replegat l'estrela amb un missatge cap als pobles afectats per la DANA.
"A Carcaixent, coneguda popularment com el bressol de la taronja, el xef Álex Vidal s'ha proposat desgranar les virtuts de la cuina valenciana i els secrets gastronòmics de la regió. La seua proposta incideix en els productes ecològics autòctons i en els sabors que parlen de la identitat local", ha explicat l'organització quan ha anunciat l'estrela per a Vidal.
El valencià ha pujat a l'escenari amb una samarreta negra amb el següent missatge: "Renaixerem del fang. Força València". El cuiner ha volgut retre homenatge al poble valencià després de la tragèdia, un gest que ha rebut l'aplaudiment del públic a Múrcia.
Vidal no deixa de rebre felicitacions perquè ha sigut arribar i moldre. Inaugurat fa només un any i amb capacitat per a atendre un selecte grup de 25 comensals, el seu restaurant ja disposa de dos dels més prestigiosos reconeixements del món de la gastronomia, ja que també posseeix un Sol Repsol. En declaracions a À Punt Notícies, este jove xef assegura que el guardó ha sigut una sorpresa i que tot l’equip del restaurant està “en un núvol”.
Després de treballar en restaurants del País Basc, Catalunya i a l'estranger, Álex Vidal ha tornat a la seua terra natal amb una proposta culinària basada en la proximitat i productes de temporada. Preguntat pel secret del seu èxit, reflexiona sobre la seua línia de cuina amb tots els productes “d’ací” i sobre la qualitat dels plats que ofereix. “Ha d’estar tot molt ben fet”, assenyala. A més, reconeix que la sala és molt bona. Sembla que, tot plegat, els ha servit per a meréixer este guardó.
Continuant amb els premis, el restaurant Cal Paradís a la Vall d'Alba va obtindre una estrela verda a la sostenibilitat. El xef, Miguel Barrera, renova així la seua estrela i suma un distintiu més pel seu compromís ecologista.
La DANA ha marcat la cerimònia gastronòmica d'enguany, sobretot, gràcies a les intervencions dels cuiners Ricard Camarena, Begoña Rodrigo i Quique Dacosta, que han demanat la col·laboració ciutadana amb els afectats. Els tres han explicat l'inici d'una campanya, “Des de València per a València”, per a ajudar a persones i empreses amb menys de deu treballadors, "que són les que aporten el teixit econòmic als pobles xicotets que han patit en esta tragèdia", com ha explicat Camarena.
"El canvi climàtic és una realitat i nosaltres l'hem viscut en primera persona", ha afegit Dacosta.