Reoberta al bany la platja de Port Saplatja després de les últimes anàlisis de l'aigua

Segons l’Ajuntament, els nous de bacteris en l’aigua estan dins dels límits dels controls de qualitat

Bandera verda en Port Saplaya (Alboraya)
Bandera verda en Port Saplatja (Alboraia) / Europa Press

L'Ajuntament d'Alboraia (Horta Nord) ha anunciat la reobertura de la platja de Port Saplatja, després que les últimes anàlisis de l'aigua practicades hagen reflectit que la presència de bacteris està dins dels límits dels controls de qualitat.

La platja es va tancar al bany temporalment aquest dijous després de detectar-se nivells elevats de paràmetres microbiològics en les anàlisis de l'aigua. A més, es van prendre noves mostres que, aquest divendres han revelat que la presència de bacteris està dins dels límits de control de qualitat. Per això, l'Ajuntament ha comunicat la reobertura de la platja. 

Segons precisen fonts del consistori, durant el mes de juny s'han dut a terme quatre analítiques de manera setmanal. Tres d'elles han sigut excel·lents, assenyalen, per la qual cosa atribueixen els mals resultats de dijous a "un episodi de contaminació de curta duració".

La platja d’Alcossebre també es reobri

L'Ajuntament d'Alcalà de Xivert (Baix Maestrat) ha reobert aquest divendres la platja de les Fonts, després ha haja acabat el període de contaminació de curta duració declarat aquest dijous. Segons ha informat el consistori en les xarxes socials, s'han fet anàlisis de les mostres recollides en el centre de la platja i els valors obtinguts indiquen que no hi ha contaminació d'origen residual.

Així, la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, en un comunicat dirigit a l'Ajuntament, li indica que té autorització per a l'obertura de la platja al bany.

També et pot interessar

stats