Els regants del transvasament Tajo-Segura anuncien protestes després de Nadal

També reclamen una cimera entre els presidents de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia.

Portada: reunió del Cercle de l'Aigua

El Cercle per l'Aigua, integrat per regants d'Alacant, Múrcia i Almeria, ha acordat per unanimitat de tots els membres dur a terme mobilitzacions contínues "sí o sí" per a protestar contra la decisió de no transvasar aigua per al regadiu al novembre i desembre. També convoquen una cimera política a Múrcia entre els tres presidents autonòmics de les zones afectades per la negativa del govern espanyol a transvasar aigua del Tajo al Segura. 

Per segon mes consecutiu, el Ministeri per a la Transició Ecològica ha denegat el transvasament dels 19 hectòmetres cúbics d'aigua del Tajo al Segura previstos, i n’autoritza només 7,5 destinats al consum humà. La mesura no ha agradat gens al Sindicat Central de Regants de l'Aqüeducte Tajo-Segura, que ja ha dit que recorrerà contra la decisió

 

Des del Cercle de l'Aigua lamenten que no els han "convençut" els "tristos arguments" del delegat de l'executiu central a Múrcia, Francisco Jiménez, per a justificar la quantitat del transvasament, sinó que els han deixat "més preocupats". Així ho ha fet saber el portaveu del Cercle per l'Aigua, i president del Sindicat Central de Regants de l'Aqüeducte Tajo-Segura, Lucas Jiménez, que després de reunir-se amb Francisco Jiménez, ha constatat que no hi ha una interlocució amb el govern.

Per això, un grup de treball del Cercle de l'Aigua dissenyarà les mobilitzacions previstes, que tindran lloc després de les festes de Nadal. Combinaran concentracions "molt visuals" per a aconseguir que el transvasament d'aigua de les conques del Tajo al Segura per al regadiu arribe tots els mesos. També organitzaran protestes orientades a aconseguir, "d'una vegada per totes", una solució definitiva per a aquest tipus de regadiu. A més, han aprovat dur a terme mobilitzacions "amb nous continguts i un nou diàleg amb la societat", i  plantegen fins i tot la possibilitat de fer campanya als col·legis per a arribar al públic infantil.

Així mateix els regants han acordat dirigir una carta oberta al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, per a manifestar-li el "malestar" que senten i la "preocupació" pel que els espera de cara al futur "si no canvien les tornes al Ministeri".

També et pot interessar