A la recerca d'un cor biònic, el cor del futur

L'investigador Marcos Latorre, de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha aconseguit 1,5 milions d'euros per a avançar en el desenvolupament d'aquest òrgan artificial

Marcos Latorre desenvoluparà un cor artificial / À Punt Mèdia

L'investigador valencià Marcos Latorre coordina el projecte G-CYBERHEART, que treballa en un dels grans desafiaments de la medicina regenerativa: la creació de cors bioartificials per al trasplantament clínic. La missió per als pròxims cinc anys és avançar en la creació d'un cor biònic, el cor del futur.

En declaracions al programa A la Ventura, l'investigador (nascut a Albalat de la Ribera) ha explicat que el projecte "està en el començament". I per tal d'avançar en el desenvolupament d'aquest cor del futur ha aconseguit 1,5 milions d'euros del Consell Europeu d'Investigació per a joves investigadors.

Un moment de la entrevista de Mathies Muñoz al científic
Un moment de la entrevista de Mathies Muñoz al científic / À Punt Mèdia

Ajuda econòmica per a invertir en els pròxims cinc anys

Latorre ha explicat que l'ajuda és per a cinc anys, "però no crec que en cinc anys ho trobem. Faran falta més anys i la col·laboració de més grups d'investigació". Aquest programa, aquestes ajudes, formen part d'un projecte europeu amb molta competència per tal d'aconseguir ajudes tan importants. 

Marcos Latorre es trobava als Estats Units quan va demanar participar en el programa i, com que les ha aconseguides, ha pogut tornar a casa per a desenvolupar la investigació des d'ací.

Segons ha contat en A la Ventura l'investigador valencià, aquest finançament li permetrà crear el seu grup d'investigació independent, per al qual requereix contractar professionals especialitzats i també adquirir l'equipament experimental necessari.

També et pot interessar

stats