Primera superlluna del 2020

La lluna en fase plena coincideix amb el punt de la seua òrbita més pròxim a la Terra

Primera superlluna del 2020
Primera superlluna del 2020

La matinada de dissabte a diumenge ha estat més il·luminada que de costum per la presència de la primera superlluna de l'any. L'hem vista un 14% més gran i un 30% més brillant  per la coincidència de la lluna en fase plena amb el perigeu, és a dir, amb el punt de la seua òrbita més pròxim a la Terra. Aquesta era la primera de les 4 superllunes que tindrem enguany. Les següents seran el 9 de març, el 8 d'abril i el 7 de maig. 

La Lluna tarda 27,32 dies a completar l'òrbita al voltant de la Terra i durant aquest temps tenim un perigeu i un apogeu. Aquest diumenge la Lluna i la Terra estaran serparades per 362.479 quilòmetres, però per a ser exactes, el perigeu, és a dir, el punt més pròxim, no es donarà fins al dilluns dia 10. Per la seua banda, l'apogeu serà el pròxim 26 de febrer, amb una distància de 406.276 quilòmetres.

La que s'ha pogut veure és la primera de les quatre superllunes d'enguany. Però la que es veurà més grossa serà el pròxim 8 d'abril, quan la lluna i la terra només estaran separades per 357.035 quilòmetres.

La lluna plena serà aquest diumenge a les 8:33 hores. Justament quan arribe al màxim ja s'haurà post a casa nostra, però, tot i això, podrem gaudir d'una espectacular superlluna si els núvols ho permeten.

També et pot interessar