És possible viure sense l’esmorzar?: el debat nutricional en el Dia Internacional sense Dietes

Les veus expertes alerten que les dietes miracle no existeixen i animen a mantindre estils de vida saludables

À Punt Notícies ha visitat diversos locals d’hostaleria per rendir homenatge a l'esmorzar / À Punt NTC

Els règims alimentaris han estat sotmesos a debat aquest divendres, coincidint amb el Dia Internacional sense Dietes, una jornada dedicada a pensar que tot no s'hi val a l'hora de perdre pes i que fins i tot pot ser perillós.

Per conéixer de prop què menja la gent en un dia com aquest, À Punt Notícies ha visitat diversos locals d’hostaleria per rendir homenatge a un dels costums més valencians: l'esmorzar.

Cambreres i cambrers han desvelat algunes de les tapes més sol·licitades: des dels calamars fins a la carn de cavall, passant per la lleterola. Molts dels clients s’han mostrat molt sorpresos amb la jornada de hui. “Dieta? Això és patir”, ha exclamat un d’ells amb sentit de l’humor. “Faré més quilòmetres en bicicleta, però l’esmorzar no me’l lleva ningú”, ha sentenciat un altre.

Però més enllà del moment d’humor, la dietista i nutricionista Alma Palau ha recordat que la dieta pot tindre un matís negatiu, ja que “el que hem de promulgar és que la gent faça canvis dietètics, del seu estil de vida i augmentar l’activitat física”.

Segons l’experta, un règim miracle ens aprimarà al principi radicalment, però a llarg termini pot tindre un “efecte rebot”.

També et pot interessar