El port de València, parada del Camí de Sant Jaume per la mar

Els velers de la flota del Iacobus Maris rememoren la ruta dels del port de Gènova fins a Santiago de Compostel·la

Flota de la ruta Iacobus Maris en el Port de València
Flota de la ruta Iacobus Maris en el Port de València / Europa Press

El port de València ha rebut a la flota del Iacobus Maris, els velers que participen en la ruta xacobea marítima més llarga de la història que va partir del port de Gènova amb destinació a Galícia, segons ha informat l'Autoritat Portuària de València en un comunicat.

El president de l'APV, Aurelio Martínez, ha mantingut una trobada amb el cònsol honorari d'Itàlia, Adriano Carbone, per a coordinar la presència de la flota que romandrà en el port fins diumenge.

La Ruta Iacobus Maris commemora el viatge del cos de l'apòstol Sant Jaume des del port de Jaffa (antiga província de l'imperi romà situada en Palestina) fins a Santiago de Compostel·la, travessant el Mare Nostrum d'Orient a Ponent i seguint rumb nord fins a Galícia.

La flota, amarrada enfront de l'edifici Veles e Vents, obrirà les passarel·les perquè el públic la puga visitar i conéixer de prop com és el treball i la vida a bord d'aquestes "joies de la mar". En total seran quatre jornades d'activitats fins al diumenge dia 3 de juliol, quan la flota salparà per a reprendre el recorregut amb destinació Sevilla.

També et pot interessar

stats