La pluja colpeja amb força la Comunitat Valenciana

S'han arreplegat 146 litres per metre quadrat a Requena i 101 a Xera, entre altres.

La pluja colpeja amb força la Comunitat Valenciana

El segon temporal de pluja i vent de novembre ha afectat de ple el centre i nord del territori. Fins a les 18:00 hores s'havien arreplegat 146 litres per metre quadrat a Requena, concretament a El Rebollar, 101 a Xera, 94 a la Venta de Gaeta, que pertany a Cortes de Pallars, 93 a Banyeres de Mariola, 89 a Ibi i 87 a Alzira.

En ple centre de la ciutat de València s'han acumulat 70 l/m².El cel s'ha tancat, s'ha fet pràcticament de nit i el granís ha cobert places i carrers. Durant més de mitja hora s'ha pogut vore una densa cortina d'aigua i granís que, en alguns moments ha complicat la circulació. La tempesta portava abundant acompanyament elèctric. Les pluges han provocat nombrosos problemes de trànsit a la capital de la Comunitat Valenciana.

Durant tota la vesprada ha plogut amb força a tota la província de València i sud de Castelló. Les línies de tempesta o trens convectius davant de la costa del golf de València s'han mogut cap al litoral i s'han endinsat cap a l'interior.

Els ruixats s'han anat desplaçant lentament cap al nord i de matinada els més forts es concentraran a les comarques de Castelló. Les comarques del centre i del nord estan en avís taronja de l'Agència Estatal de Meteorologia per fortes pluges i tempestes aquesta vesprada fins a la mitjanit.

Nombroses incidències

El telèfon 112 ha rebut un total de 354 telefonades relacionades amb l'episodi, que s'han traduït en 226 incidents. La major part s'han centrat a la ciutat de València, amb 128 telefonades i 90 incidents gestionats, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

Els incidents atesos pels consorcis de bombers relacionats amb les pluges han sigut per caiguda d'arbres o algun accident a la ciutat de València. A Alacant han hagut de fer un buidatge a Ibi. El consorci de Bombers de València també ha hagut d'obrir algunes trapes de clavegueram. A Burriana i Nules s'han produit alguns xicotets despreniments en alguns habitatges que han recollit els bombers del consorci de Castelló.

El port de València continua tancat des de les 10:55 hores i la línia 2 de Metrovalència ha quedat afectada a Paterna per la caiguda d'un arbre. A hores d'ara ja s'ha restablit la circulació.

En relació amb l'estat de les carreteres, hi ha incidències per solsides a la CV-419 Macastre-La Portera. Les carreteres CV-474 de Villargordo del Cabriel a Camporrobles i la CV-598 accés oest a Canals estan afectades per inundacions, però condicionades.

També et pot interessar