Noves llavors per a recuperar l'entorn natural del Palmerar d'Elx

La ciutat celebra el 21é aniversari de la declaració del Palmerar com a patrimoni immaterial amb accions perquè puguen tornar a viure espècies en perill d’extinció

Q Palmerar bo

Amb motiu del 21é aniversari de la declaració per la Unesco del Palmerar d'Elx (Baix Vinalopó) com a patrimoni immaterial de la humanitat, a la ciutat s'han dut a terme aquest diumenge algunes accions per a recuperar tot l'entorn natural que l'envolta i organitzar horts socials que es puguen cultivar.

És d'herència musulmana, i tradicionalment també hi havia magraners i altres arbres fruters pràcticament desapareguts. És per això que ara es pretén que tornen els horts vius que històricament existien. La gent gran del veïnat explica que "el palmerar no és només un paisatge decoratiu" i recorda que "estava format per camps plens de vida que s’ha de cuidar".

Així, per a celebrar aquest aniversari, s'ha animat la població a plantar llavors en l'entorn del Palmerar. L'objectiu és recuperar també les séquies, símbol de sostenibilitat, perquè puguen tornar a viure espècies en perill d’extinció com la carraca, la rata penada, els fardatxos o les sargantanes.

També et pot interessar

stats