El Ministeri de Sanitat i el Consell analitzen la situació de les Falles

El govern espanyol prohibeix els vols entre Itàlia i Espanya, els viatges de l'Imserso i aprova la baixa per accident als aïllats.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest dimarts

El govern espanyol valorarà aquesta vesprada amb el govern valencià les mesures a pendre sobre el coronavirus en les Falles. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que una vegada analitzada la situació es prendrà una decisió "amb criteris de salut pública".

Illa ha destacat que en els actes que suposen moviments de població importants, com els cas de les Falles, "es valoraran cas a cas amb la comunitat autònoma".

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha presentat algunes de les mesures del pla de xoc contra l'impacte del coronavirus després que aquest dilluns la situació de l'epidèmia ha obligat a canviar la situació d'Espanya a un de “contenció reforçada". Segons les últimes dades, s'hi s’han registrat 35 morts i 1.622 casos positius. Així mateix, 101 persones es troben en unitats de vigilància intensiva i 135 han sigut donades d'alta. En total, s'han fet més de 17.000 proves.

Vols prohibits entre Itàlia i Espanya

Així, el Consell de Ministres ha decidit prohibir els vols directes entre Itàlia i els aeroports espanyols fins al 25 de març com a mesura extraordinària per a contindre l'expansió del coronavirus. L'acord s'ha publicat en una edició extraordinària del Butlletí Oficial de l'Estat.

El ministre ha avançat altres mesures com la modificació de la llei "per a permetre el subministrament centralitzat de tots els productes que es consideren necessaris" per a la protecció de la salut per a combatre la malaltia, per exemple, les ulleres de protecció.

També s'ha aprovat un decret llei perquè totes les persones que estiguen en aïllament preventiu per haver-se contagiat "es consideren en situació d'incapacitat temporal assimilada a una baixa laboral per accident de treball". Així mateix, se suspenen tots els viatges de l'Imserso durant un mes per a evitar desplaçaments.

A més, els esdeveniments esportius, professionals o no, que suposen una gran afluència se celebraran a porta tancada.

Mesures per a Madrid, la zona de Vitòria-Labastida i La Rioja

A les tres zones de transmissió significativa –Madrid, Vitòria-Labastida i La Rioja–, a més se suspenen totes les activitats col·lectives de més de 1.000 persones en espai tancats. Per a totes les activitats d'oci, culturals i similars de menys de 1.000 persones es redueixen a un terç de l'aforament "per a afavorir que no hi haja massificació excessiva en espais tancats", ha destacat Illa.

Per a aquestes zones, i d'acord amb les comunitats, el ministre ha recordat que dilluns es va acordar també la suspensió de les activitats educatives i es recomana sempre que siga possible el teletreball per a evitar desplaçaments, també afavorir torns escalonats i reunions per videoconferència.

Sánchez participa en el Consell Europeu extraordinari sobre el coronavirus

Per la seua banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, participa aquesta vesprada en un Consell Europeu extraordinari sobre el coronavirus per videoconferència.

Així mateix, el president es reunirà el dijous amb els empresaris i sindicats per a analitzar un pla de xoc de mesures econòmiques. Aquest mateix dia es reunirà el Consell de Ministres per si cal adoptar noves mesures.

Segons la portaveu de l’executiu espanyol, María Jesús Montero, la prioritat del govern és mantindre coordinació de les administracions i el monitoratge de la situació. Per això, cal deixar treballar els tècnics i professionals que estan desenvolupant una labor amb enorme serietat.

També et pot interessar