Els migrants són cada dia més vulnerables

Augmenta la xifra de migrants que necessiten ajuda a València i baixa la demanda per part dels espanyols.

Cua a les portes de Casa Caritat

La radiografia de la vulnerabilitat que ha fet pública hui la Casa de la Caritat mostra dades concretes de les persones que han rebut ajuda en aquesta institució valenciana. 

En l'últim any les atencions que han fet al menjador social han augmentat un 9% i 1.623 persones han rebut assessorament personal. Precisament en aquest assessorament i acompanyament personal és quan s'ha detectat l'augment de persones migrants que han acudit a aquest departament de la Casa de la Caritat, un 61%, enfront del 39% d'espanyols. 

Segons l'estudi, aquestes persones que han acudit a Espanya per a buscar treball provenen principalment de Romania, Bulgària, Algèria i el Marroc, i són principalment homes de 31 a 45 anys. 

Aquest augment suposa que les expectatives que ofereix la Comunitat Valenciana per a treballar són bones en principi, però els somnis s'acaben en no trobar un treball. L'informe que s'ha publicat hui també mostra una millora de la situació de la dona. El 2017 va baixar un 9% el nombre de dones que van necessitar ajuda a Casa Caritat.

També et pot interessar