L'onada de contagis minva la plantilla de les presons valencianes amb 150 funcionaris de baixa o en quarantena

Els centres penitenciaris alberguen 185 persones internes amb coronavirus i 600 més en aïllament preventiu per sospita de contagi

Imatge d'arxiu de la presó de Picassent
La presó de Picassent, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Els murs de les presons valencianes no han contingut l'avanç de la cinquena onada de la covid-19, que està causant un gran nombre de baixes entre les persones internes i el personal. Els centres penitenciaris valencians tenen ara mateix a més de 185 interns positius per coronavirus i més de 600 en quarantena preventiva.

Als contagis de la població reclusa cal sumar els dels treballadors i treballadores. Els presidis presenten almenys 140 funcionaris de baixa i 11 més en quarantena, segons el balanç actualitzat que ha fet ACAIP-UGT amb dades dels registres penitenciaris.

Per centres, la presó d'Albocàsser acumula la xifra més gran d'interns positius, 96 casos confirmats, seguida pel centre penitenciari de València, on en són 80 els contagis entre a la població reclusa però n'hi ha 485 més en situació de quarantena. La presó de Picassent pateix la xifra més gran de baixes entre el personal, amb 28 contagis i sis quarantenes, seguida per Fontcalent, que té ara mateix vint funcionaris temporalment inactius, 15 d'ells per positiu confirmat més cinc més per sospita de contagi.

El sindicat adverteix del risc per als funcionaris i per als mateixos interns que estan suposant les baixes del personal de presons en "centres de treball amb plantilles molt deficitàries especialment en el personal de vigilància i sanitari", perquè s'estan reduint els efectius dels diferents mòduls per a atendre les necessitats sobrevingudes.

El sindicat reclama accelerar la vacunació de la tercera dosi entre personal dels centres penitenciaris, posar a disposició d'aquest personal els tests de diagnòstic, que la majoria dels centres limiten només al cribratge dels interns, i recuperar els "horaris comprimits" a fi de reduir els desplaçaments i crear grups "més estancs".

També et pot interessar

stats